Un nou studiu ştiinţific spune că primele forme de viaţă de pe Terra ar fi venit de pe Marte

Un nou studiu ştiinţific spune că primele forme de viaţă de pe Terra ar fi venit de pe Marte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primele forme de viaţă de pe Terra au apărut de fapt pe Marte şi au ajuns pe Pământ prin intermediul meteoriţilor, se arată într-un nou studiu realizat de un cercetător american, informează dailymail.co.uk.

Un element despre care se crede că este crucial pentru apariţia formelor de viaţă se găsea doar la suprafaţa planetei Marte, spune geochimistul Steven Benner, de la Westheimer Institute for Science and Technology din Gainesville, Florida. Acesta spune că "seminţele" din care au apărut formele de viaţă au ajuns probabil pe Terra prin intermediul unor meteoriţi desprinşi din Marte în urma unor coliziuni sau erupţii vulcanice.

Despre această variantă minerală oxidată a molibdenului se crede că a fost elementul catalizator care a ajutat moleculele organice să se dezvolte în primele forme de viaţă."În plus, studii recente au arătat că aceste condiţii potrivite pentru apariţia formelor de viaţă pot exista încă pe Marte", a mai spus Benner, care a mai explicat că varianta minerală oxidată a molibdenului influenţează modul de formare a structurilor vii.

Această variantă a molibdenului nu ar fi putut exista pe Pământ în momentul în care au apărut primele forme de viaţă, pentru că, în urmă cu trei miliarde de ani, suprafaţa Terrei conţinea foarte puţin oxigen, spre deosebire de Marte, a spus Benner.

Toate aceste dovezi arată că, cel mai probabil, viaţa a apărut pe Pământ adusă de pe Marte prin intermediul meteoriţilor.

Citit 1557 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.