Gălăţeanul Oleg Fulga - locul 1 în tehnica prelucrării ceramicii, la un concurs internaţional în Germania

Gălăţeanul Oleg Fulga - locul 1 în tehnica prelucrării ceramicii, la un concurs internaţional în Germania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul Oleg Fulga, cel care a prezentat publicului gălăţean expoziţia „Ceramica - de la tehnică la artă”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, a câştigat un concurs internaţional de creaţii artistice din ceramică, organizat de concernul VITA, producător de ceramică. Competiţia, „Live Interactive Veneering Arts”, s-a desfăşurat în Germania, la Bad Säckingen, în perioada ianuarie-septembrie 2013, peste 250 de participanţi din toată lumea înscriindu-se cu lucrări din ceramică. Oleg Fulga a fost desemnat de juriu câştigător al acestui concurs-maraton, reuşind să impresioneze cu exponatul „Crin în ceramică”, care a fost expus şi la Galaţi.

„Sunt bucuros că am câştigat această competiţie internaţională. Nu credeam că voi fi eu câştigătorul, mai ales că în concurs au participat specialişti de valoare în tehnica prelucrării ceramicii, de la companii cunoscute din toată lumea. Mulţi au spus că ceea ce am făcut eu este imposibil, aşa că a trebuit să trimit lucrarea în Germania pentru a se convinge de autenticitatea ei”, declară Oleg Fulga.

Pe locul doi în concurs s-a clasat Joachim Sommer din Germania, iar pe locul trei - Nathalie Grivel din Franţa, după cum am aflat de la Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul muzeului gălăţean.

Citit 3203 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.