Radu Beligan, în Cartea Recordurilor: Cel mai longeviv actor aflat încă în activitate pe scena de teatru

Radu Beligan, în Cartea Recordurilor: Cel mai longeviv actor aflat încă în activitate pe scena de teatru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Radu Beligan, care va împlini, sâmbătă, 95 de ani, va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness, duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti, imediat după spectacolul "Egoistul", jucat şi regizat de Radu Beligan, acesta va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. Spectacolul va începe la ora 19.00.

Premiul îi va fi înmânat de prezentatorul TV Cătălin Măruţă, care, împreună cu echipa emisiunii "La Măruţă", a făcut demersurile pentru ca numele actorului Radu Beligan să fie înscris în Guinness World Records.

Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi radio. El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale, piese semnate, printre alţii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Muşatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodată, el este cunoscut publicului român în calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, "Doctor fără voie" de J. B. P. Molière, "Străini în noapte" de Eric Assous.

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 15:44

2 comentarii

 • postat de ...cu riscul de a va plictisii.... ( mi-e si rusine...vedeti I.P.-ul )
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 19:01
  5.13.132.***
  Galati....... "leagan al culturii romanesti ". Daca Radu Beligan ar fi aparut alaturi de Tociu si Palade , la" Bingo Europa " sau la " Pitici de vara " ar fi fost coplesit de urari de bine si admiratie , la a 95-a aniversare... Daca ar fi jucat in " La bloc " sau " Tanti Florica " ar fi fost adulat. Daca ar fi participat macar o data la " Un Show Pacatos " sau la " Marutza Show " ar fi fost mediatizat mai ceva ca reclama la " Corega "....Cititorii " Vietii Libere " te sanctioneaza " mosule "....Si ii inteleg. Pe nici un pachet de seminte autohtone ( cele mai citite inscrisuri ) nu se pomeneste de acest nume. La taraf, nici atat, in carti ???? Cine mai joaca carti azi...Toti suntem ( ca si Vlasov ) la pacanele sau ruleta. Asa incat stimata redactie. Ceva stiri ( insotite de imagini detaliate ) cu un viol salbatic , un omor sadic sau un accident cu "Cerebeli " intinsi pe asfalt nu aveti ????
  0
  1
  Raportează
 • postat de atamanu
  Luni, 09 Decembrie 2013 18:06
  5.13.132.***
  La multi ani MAESTRE !!!! Un fenomen al teatrului romanesc, care nu si-a tradat vocatia pentru " scursurile " politicii dambovitene. Tot respectul pentru cel mai mare actor al Romaniei contemporane !!!! Si fara sa fiu rautacios...Daca la concertul unui menestrel " ce impodobeste bradul " cu doua saptamani inainte de craciun ( in cardasie cu organizatorii ), intr-o prafuita casa de cultura provinciala se percepe o " cotizatie " de 54 lei , la Teatrul National Bucuresti, oare cat va costa biletul de .intrare pentru " Egoistul " intruchipat de maestru ??? Surprize, Surprize !!!! Pret bilete 20-50-70 lei. ( link http://www.tnb.ro/?page=spectacol&idspec=143 ) Sa ne mai raportam la valoare si anvergura....nici nu vreau sa mai gandesc macar,,,, Cine pe cine pacaleste stimati concetateni ???
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.