Top zece filme de văzut în preajma Crăciunului

Top zece filme de văzut în preajma Crăciunului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În preajma Crăciunului, mai mult ca oricând, oamenii preferă să se uite la filme. Tocmai de accea am întocmit un top pentru a da o mână de ajutor dornicilor de pelicule cu spiritul Crăciunului. Desigur, câte persoane, atâtea gusturi, dar e greu de crezut că nici măcar un film din lista de mai jos nu va ajunge la sufletul celor interesaţi să urmărească astfel de pelicule. Majoritatea filmelor de acest gen nu sunt bine văzute de critici şi foarte rar obţin premii, dar produc audienţă uriaşă pe timpul sărbătorilor de iarnă.

10. Cum a furat Grinch Crăciunul (How the Grinch stole the Christmas)

Nu e vorba de titlul unei ştiri senazaţionale de tip breaking news pentru ziua de Crăciun, ci despre denumirea unui film care a făcut înconjurul lumii. Filmul a fost lansat în anul 2000, inspirat din cartea cu acelaşi nume a lui Theodor Seuss Geisel, recunoscut drept Dr. Seuss. Acţiunea se petrece în oraşul microscopic Whoville, situat în interiorul unui fulg de nea, acolo unde toată lumea sărbătoreşte Crăciunul cu mult entuziasm, mai puţin spiriduşul Grinch (interpretat de Jim Carrey). Având inima cu două mărimi mai mică, Grinch pune la cale un plan de a strica sărbătoarea Crăciunului.

9.  Un Crăciun printre străini (Surviving Christmas)

Un film mai puţin cunoscut, dar care merită văzut în preajma Crăciunului. În pelicula din anul 2004 este vorba despre un om foarte bogat care e nevoit să-şi petreacă singur Crăciunul. Pentru a schimba asta, Drew Latham (interpretat de Ben Affleck) găseşte o variantă inedită: îşi închiriază pe bani grei o familie pentru perioada Crăciunului, chiar din casa unde a locuit când era copil. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate şi mai comice pe măsură ce filmul se apropie de final.

8. Polar Express (The Polar Express)

Deşi subiectul Crăciunului în filme e foarte des căutat, în ceea ce priveşte animaţiile nu-s foarte multe care abordează acest subiect. Unul dintre cele mai de succes filme de animaţie despre Crăciun este fără îndoială Polar Express, cu vocea lui Tom Hanks în prim-plan (şase roluri). În Ajunul Crăciunului, un copil care nu credea în Moş Crăciun este purtat în lumea viselor de un tren fermecat într-o călătorie chiar la Polul Nord, acasă la Moş.  

7. Greu de ucis (Die Hard)

O alegere poate puţin cam nonconformistă pentru un asemenea top este primul film din seria Greu de ucis. Totuşi, puţină acţiune marca Bruce Willis n-are cum să dea greş niciodată. Alegerea nu e întâmplătoare pentru că acţiunea filmului se petrece chiar în preajma Crăciunului. Mai precis, poliţistul John McClane (Bruce Willis) încearcă pe cont propriu să-şi salveze soţia şi alte câteva persoane, care au fost răpite de un grup de terorişti germani la petrecerea de Crăciun.

Paul Walker, în film despre Crăciun

6.  Crăciun (Noel)

Nefericitul accident mortal al actorului Paul Walker a creat un val uriaş de simpatie pentru cel care s-a făcut cunoscut prin apariţiile sale în seria Furios şi iute. Poate că mai puţină lume ştie că Paul Walker a interpretat un rol important în filmul intitulat simplu, Crăciun (2004). Filmul în sine îi are în atenţie pe câţiva locuitori ai New York-ului care se simt singuri şi ajung să-şi schimbe destinele în Ajunul Crăciunului. Pe lângă Paul Walker, în film îşi mai fac apariţia Penelope Cruz şi Susan Sarandon.

5. Pur şi simplu dragoste (Love Actually)

Multe nume grele ale cinematografiei britanice (Hugh Grant, Liam Neeson), multe poveşti de dragoste cu punct culminant în noaptea de Crăciun. Filmul urmăreşte vieţile a opt cupluri foarte diferite din Londra. Fiecare dintre ele are la bază o poveste inedită, pe alocuri haioasă, despre cum încearcă să dobândească fericirea în dragoste. Pur şi simplu dragoste (2003) e un film extrem de apreciat atât în categoria celor de dragoste, cât şi a celor cu sărbătoarea Crăciunului.

4.  Singur acasă (Home Alone)

Cine s-a uitat în viaţa asta la televizor şi n-a văzut măcar o dată unul dintre filmele seriei Singur Acasă este de o raritate aparte. Povestea lui Kevin (Macauly Culkin), un băieţel de opt ani care a fost uitat neintenţionat acasă şi e nevoit să-şi apere locuinţa în faţa a doi infractori, a devenit deja un clasic al filmelor de Crăciun. Nu degeaba televiziunile fac audienţe babane prin redifuzarea seriei în fiecare an în luna decembrie.

3. Crăciun fericit (Joyeux Noel)

De această dată nu mai e vorba despre Moş Crăciun, dar poate fi considerat un miracol de Crăciun. Inspirat din fapte reale, “Crăciun fericit” este un film emoţionant despre victoria umanităţii în timp de război, datorată spiritului de Crăciun. În noaptea de Ajun, în timpul Primului Război Mondial, germanii, francezii şi scoţienii fraternizează pe frontul de luptă, se hotărăsc să pună deoparte armele şi să uite de grijile luptei alături de oamenii care stau de partea cealaltă a unui război crunt.

2.  Miracolul de pe strada 34 (Miracle at 34th Street)

Când un bătrânel simpatic începe să pretindă că el e Moş Crăciun şi e considerat nebun, un tânăr avocat decide să-l apere pe Kris Kringle în faţa tribunalului, încercând să-i facă pe toţi să creadă că acesta spune adevărul. Miracolul de pe strada 34 e considerat de către critici drept cel mai bun film despre Moş Crăciun. Filmul a apărut în 1947, dar a fost ecranizat din nou în 1994.

1. O viaţă minuntă  (It’s a wonderful life) O viaţă minuată face parte din galeria celor mai impresionante filme din istorie şi poate fi considerat ca fiind de departe cea mai bună peliculă de văzut în preajma Crăciunului. Cu toate că a fost lansat în 1946, “O viaţă minunată” poate fi urmărit şi acum, şi peste 200 de ani. Filmul prezintă o poveste emoţionantă care are la bază un american decis să se sinucidă chiar în Ajun de Crăciun.

Citit 2433 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.