Un decembrie atipic / Cinci tradiţii ciudate din jurul lumii

Un decembrie atipic / Cinci tradiţii ciudate din jurul lumii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crăciunul este (şi nu este) sărbătorit în numeroase feluri în funcţie de cultura fiecărui popor. Majoritatea tradiţiilor şi obiceiurilor se bazează pe diferite superstiţii sau legende vechi de mii de ani. Unii decorează brazi şi atârnă vâsc de lustră, în timp ce alţii ies în oraş şi mănâncă mâncare chinezească. În continuare veţi putea citi despre câteva dintre cele mai ciudate tradiţii din jurul lumii.

Austria: Geamănul rău al lui Moş Crăciun

Pentru un oricine, nu e deloc bine să se regăsească pe lista lui Moş Crăciun în coloana cu orabznici. Totuşi, în Austria lucrurile stau puţin diferit. Austriecii îl au şi pe Krampus, geamănul diabolic a lui Moş Crăciun, a cărui scop este să-i bată şi să-i pedepsească pe toţi cei neastâmpăraţi. Pe 5 decembrie, bărbaţii se îmbracă în unele dintre cele mai înfricoşătoare costume de drac şi, băuţi bine, aleargă pe stradă şi lovesc oameni, aleator, cu nuiele.

Cehia

Femeile nemăritate din Cehia practică în noaptea de Ajun o tradiţie foarte veche prin care, aparent, îşi află viitorul în ceea ce priveşte starea civilă. În caz că vreţi să-l încercaţi, iată ce trebuie să faceţi: vă aşezaţi în picioare, cu spatele lipit de uşă şi aruncaţi un pantof cu toc peste umăr. Dacă pantoful cade cu vârful spre uşă înseamnă că urmează să vă măritaţi, dacă pică invers... ghinion! Urmează încă un an cu aceeaşi stare civilă: necăsătorită.

Norvegia şi vrăjitoarele

O legendă norvegiană spune că în Ajunul Crăciunului spiritele rele ies din ascunzătoare în căutarea unei mături pe care să zboare. Astfel, femeile ascund toate măturile din casă, iar bărbaţii ies în faţa casei şi trag focuri de armă pentru a alunga spiritele diabolice.

Japonezii şi mâncarea fast-food

Pentru milioane de japonezi, cina tradiţională de Crăciun constă în găletuşa cu aripioare picante de la KFC. Produsul este atât de faimos şi atât de bine promovat încât oamenii trebuie să facă rezervare cu zile bune înainte pentru a fi siguri că se vor înfrupta din găletuşa cu aripioare.

Spania şi cross-ul în chiloţi roşii

În Spania, tradiţia spune că e musai să porţi lenjerie intimă de culoare roşie în noaptea dintre ani. Nimic ciudat. Totuşi, într-un oraş micuţ – La Font de la Figuera – tradiţia este urcată la următorul nivel: se organizează un cross unde singura îmbrăcăminte a participanţilor trebuie să fie lenjeria intimă de culoare roşie.

Citit 1209 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.