O stea a jazz-ului, născută la Galaţi: Irina Popa împlineşte joi 26 de ani
Foto: Foto: Liviu Tulbure

O stea a jazz-ului, născută la Galaţi: Irina Popa împlineşte joi 26 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La cei 26 de ani pe care îi împlineşte astăzi, solista de jazz Irina Popa este, cu adevărat, pe val. „Revelaţia anului 2012”, aşa cum a fost desemnată de juriul Galei Premiilor de jazz (Premiile MUZZA) pe anul precedent, gălăţeanca Irina Popa susţine concerte în Bucureşti, dar şi în ţară, alături de trupa ei, The Sinners. Presa de specialitate o consideră una dintre cele mai pregnante, mai autentice şi mai expresive voci ale noului val de interpreţi români de jazz. Irina a cochetat cu diferite genuri muzicale, considerând că factorul reinventare reprezintă o cheie importantă în existenţa artistică îndelungată. Talentul şi feeling-ul său înnăscut, specific şi intens, aptitudinile native deosebite îşi pun amprenta pe fiecare piesă abordată, fie că provine din inspiraţia pianistului-compozitor Cornel Cristei, fie că este preluată din repertoriul internaţional de jazz, îndeosebi cunoscute piese standard, pop sau rock.

Un proiect important pe care îl are, anul acesta, alături de The Sinners îl constituie pregătirea celui de-al doilea album: „Deja s-au strâns câteva piese noi pe care, de altfel, le şi cântăm în concerte. Iulian Vrabete a contribuit din plin la acest capitol, deja avem două piese ale sale”, ne-a declarat solista.

Vorbind despre dorinţele sale, Irina ne-a dezvăluit: „Îmi doresc să rămân în permanenţă cu dorinţa de progres şi lucrurile să evolueze din ce în ce mai bine, să fim din ce în ce mai solicitaţi şi apreciaţi. Abia aşteptăm să concertăm şi în Galaţi, acasă, unde nu am cântat încă”, mai spune solista cu regretul celui apreciat oriunde în altă parte dar nu în oraşul său natal. Şi mai are un vis ascuns undeva, în suflet: „Abia aştept să vină în sfârşit ziua în care să fie şi mama în sală la unul dintre concertele noastre”.

La 26 de ani, Irina se simte „mai bine ca niciodată”, după cum recunoaşte. „Viaţa mea evoluează din ce în ce mai frumos şi nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru asta”. Îi dorim din toată inima La mulţi ani, fericiţi, ceea ce în cazul său înseamnă multe concerte, apreciere şi fani.

Citit 2368 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.