"În actorie, nu trebuie să ne fie frică să greşim!", susţine actriţa Ioana Blaj

"În actorie, nu trebuie să ne fie frică să greşim!", susţine actriţa Ioana Blaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ioana Blaj a devenit cunoscută în urma cu câţiva ani, atunci când a interpretat rolul Cristinei, din celebrele reclame Vodafone, alături de Paul Ipate. Apoi s-a vorbit în presă despre frumoasa poveste de iubire pe care o trăieşte împreună cu Ducu Ion. Ioana a jucat până acum în multe filme şi piese de teatru care s-au bucurat de succes. În plus, mai nou, este profesoară în cadrul „TV & Film Academy by Ruxandra Ion”, acolo unde, alături de Marian Râlea, îi va iniţia pe copii în tainele actoriei. Despre această nouă postură, dar şi despre cariera ei de actriţa aflaţi în următorul interviu.

Reporter: Le vei preda actorie copiilor între 8 şi 14 ani. Ai mai fost până acum vreodată în postura de a preda? Ai temeri legate de acest nou „rol”?

Ioana Blaj: Sunt pentru prima oară pusă în postura de profesoară. E foarte mult spus pentru mine că mă simt în stare să predau. O să încerc să împart cu copiii toate informaţiile pe care le-am acumulat eu de-a lungul timpului, dar de predat în adevăratul sens al cuvântului se va ocupa Marian Râlea.

Rep: Ce fel de profesoară va fi Ioana Blaj şi care sunt principalele lucruri pe care vrei să le transmiţi elevilor tăi?

I.B.: Mi-aş dori în primul rând să fiu o prietenă a copiilor, un om cu care să simtă că pot interacţiona. Vreau să mă privească ca pe un prieten, nu ca pe un profesor. Îmi doresc să reuşesc să creez o legătură strânsă între mine şi ei. Cât despre ceea ce vreau să le transmit, e important de ştiut că una dintre principalele reguli după care mă ghidez eu în meseria asta este că nu trebuie să ne fie frică să greşim. Nu în actorie! Prin greşeală înveţi - şi doar aşa poţi progresa.

Rep: Grupa la care vei preda se numeşte „Abracadabra”, iar coleg îţi va fi chiar Marian Râlea. Îţi mai aduci aminte dacă atunci când erai copil te uitai la „Abracadabra”? Visai pe atunci să devii actriţă?

I.B.: Mă uitam la „Abracadabra” în copilărie. Era o emisiune care îmi plăcea foarte mult şi pe care o priveam cu mare drag. Visul meu de a deveni actriţă a apărut ceva mai târziu. Pentru prima oară mi-a încolţit această idee în minte prin clasa a cincea, atunci când profesoara mea de cor de la vremea aceea mi-a spus că ar trebui să dau la teatru. Atunci pot spune că mi s-au aprins primele beculeţe, nicidecum înainte. „Abracadabra” a fost însă emisiunea copilăriei mele.

Rep: Ai declarat la un moment dat că în perioada facultăţii erai foarte vehementă referitor la faptul că nu ai juca niciodată într-o telenovelă, dar că pe parcurs ţi s-a schimbat modul de a gândi. Ce a declanşat această schimbare?

I.B.: Faptul că sunt la început de drum şi că fiecare proiect care mi se oferă este practic o nouă lecţie pentru mine. Pot să învăţ din absolut orice, fie că sunt lucruri bune sau mai puţin bune. Am învăţat să nu mai fiu atât de vehementă. Atunci când mă hotărăsc dacă să accept sau nu un proiect, depinde în primul rând de oamenii cu care lucrez şi de beneficiile pe care mi le poate aduce. Trebuie să cântăreşti bine orice decizie şi să înveţi să nu spui niciodată „nu” din start.

Rep: Care este cel mai dificil rol pe care l-ai interpretat până în prezent?

I.B.: Dacă ar fi să mă gândesc la toate rolurile pe care le-am jucat până acum, atât în teatru, cât şi în film, cred că Nina din piesa „Pescăruşul” mi-a dat cele mai mari bătăi de cap. Au fost mai multe etape dificile. De la construcţia personajului şi până la înţelegerea a ceea ce este dincolo de text, nu mi-a fost uşor, dar satisfacţiile ulterioare merită orice strădanie.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 852 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.