Papa Francisc, primul suveran pontif care va apărea într-o transmisiune televizată 3D

Papa Francisc, primul suveran pontif care va apărea într-o transmisiune televizată 3D
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Papa Francisc va deveni primul suveran pontif din istorie care va apărea într-o transmisiune televizată 3D, cu ocazia ceremoniei de canonizare a doi dintre predecesorii săi, Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea, pe 27 aprilie, în piaţa Sf. Petru din Vatican, informează variety.com.

Această slujbă de dublă canonizare va fi produsă în 3D de Vatican TV Center (CTV) în parteneriat cu Sky Italia, BSkyB, Sky Deutschland şi Sony. Ceremonia va fi difuzată tot în 3D şi în mai multe cinematografe din Europa, America de Nord şi America de Sud. Acest eveniment multimedia 3D va marca, totodată, prima conversie a tehnologiilor HD, 3D şi 4K din istoria televiziunii.

Într-o conferinţă de presă organizată la Vatican, directorul postului CTV, părintele Dario Vigano, a spus că această transmisiune va necesita "mai mulţi sateliţi decât Jocurile Olimpice de la Soci".

Dario Vigano a spus că Vaticanul a luat decizia de a prezenta lumii întregi ceremonia de canonizare în 3D pentru a oferi acelor persoane care doreau să participe la eveniment dar nu vor putea să o facă, inclusiv din motive economice, şansa de a trăi o experienţă "total captivantă".

Citit 840 ori Ultima modificare Marți, 01 Aprilie 2014 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.