Destine sub cupola circului: Riccardo, acrobatul cu balon de la „Românii au talent”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Destine sub cupola circului: Riccardo, acrobatul cu balon de la „Românii au talent”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Riccardo Massidda va concura, vineri, în prima semifinală a concursului „Românii au talent”, dar până atunci îl puteţi vedea pe viu, la Galaţi, în spectacolele circului "Acquatico Bellucci"


Lumea circului este fascinantă, la fel sunt şi destinele de sub cupola lui. Tocmai de aceea vă vom prezenta, într-un mic serial, poveştile de viaţă ale câtorva dintre artiştii circului "Acquatico Bellucci". Vom începe cu Riccardo Massiddo, semifinalist la „Românii au Talent”. Fie că face acrobaţii la bară sau cu balonul, fie că dansează ori joacă teatru, îl veţi urmări cu sufletul la gură, veţi uita de griji şi de necazuri şi veţi râde sănătos!

„Vagabondo del mondo”

Riccardo are 29 de ani şi nu se consideră vedetă, ci mai degrabă „vagabondo del mondo”. Provine dintr-o familie cât se poate de obişnuită: mama - asistentă medicală, tatăl - director de şantier, e drept, pasionat de muzică şi de pictură, dar căruia familia nu i-a permis o carieră în lumea artelor. „La 15 ani, am început să fac teatru în oraşul meu din Sardinia. La şcoală nu mergeam prea bine, pentru că aveam alte chestii în cap. Am făcut teatru, dans, am absolvit Universitatea de Teatru şi Cinema din Roma şi am descoperit circul contemporan şi teatrul de stradă. La 22 de ani, am înţeles că circul a fost mereu în sufletul meu”, mărturiseşte Riccardo.

O pedeapsă de neuitat

Artistul nu-şi aminteşte când a fost prima dată la circ, era prea mic, dar n-o să uite vreodată spectacolul pe care ar fi trebuit să-l vadă, dar n-a mai ajuns pentru că a fost pedepsit. Venise în oraş circul pe gheaţă şi bunica lui i-a promis că-l va duce, avea şi biletele, dar taman în ziua aceea Riccardo a făcut o năzbâtie. Drept pedeapsă, mama lui nu l-a mai lăsat la circ. A făcut scandal monstru „Vreau la circ!”, dar degeaba. La vreo jumătate de oră, când lucrurile se calmaseră, bunica fără să ştie ceva, a intrat pe uşă: „Hai, Riccardo, mergem la circ!”. Şi iar a început cearta!

Riccardo poartă cu mândrie tricoul pe care scrie, în dreptul inimii, Şcoala de Circ Flic, pe care a absolvit-o. Au fost doi ani cu un program zilnic de opt ore de antrenamente, acrobaţie, dans, teatru, circ, dar a meritat! Când a fost invitat să se alăture circului "Bellucci", pentru două - maxim patru luni, a acceptat. Visase toată viaţa să fie într-un circ adevărat, de tradiţie, un circ de familie. Dar două luni s-au transformat în patru, apoi în şase, şi iată că au trecut deja doi ani şi jumătate!

Cu dragoste, despre România

Riccardo vorbeşte destul de bine limba română şi s-a îndrăgostit de ţara noastră. „În Italia avem nevoie mereu să dăm vina pe cineva: ba pe senegalezi, ba pe albanezi, pe români, iar acum încep să fie de vină pakistanezii. Eu am fost sigur că în România nu se întâmpla tot ce se spunea în Italia. Şi aşa a fost! Eu iubesc pe România, îmi plac mult peisajul, tradiţia, sunt înnebunit după cultura românească. Îmi place mult Maria Tănase, îmi plac hora şi dansurile populare, îmi place mâncarea românească şi îmi plac românii pentru că sunt calzi, prietenoşi şi vorbăreţi. Mă simt aici ca acasă. Prietenii români îmi spun că sunt cel mai mare italian român din toată lumea. Iar la emisiunea "Românii au talent" mă simt un italian adoptat de România”, ne-a mărturisit Riccardo. Mesajul lui către gălăţeni este simplu: „Poate că vin la circ doar pentru copii, dar vor pleca mai fericiţi decât copiii lor. Aici se vor întoarce în lumea copilăriei, vor râde şi vor uita toate problemele”.

 

Citit 2819 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.