Cercetătorii britanici au regenerat un organ imunitar în animale vii

Cercetătorii britanici au regenerat un organ imunitar în animale vii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit în premieră mondială să folosească cu succes medicina regenerativă pentru a obţine un organ imunitar complet funcţional în corpul unui animal viu şi consideră că această tehnică inovatoare va putea fi utilizată şi pe oameni în viitor, informează Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au reuşit să reconstruiască timusul - un organ cu rol central în sistemul imunitar, situat în faţa inimii şi în spatele sternului - unor şoareci foarte bătrâni, reactivând un mecanism natural care se opreşte odată cu înaintarea în vârstă.

Timusul regenerat era nu numai similar ca structură şi detalii genetice cu cel dintr-un şoarece tânăr, afirmă oamenii de ştiinţă, ci era capabil şi să funcţioneze din nou, iar şoarecii în cauză au început să sintetizeze mai multe celule T - un tip de celule albe cu rol cheie în lupta contra infecţiilor.

Timusul regenerat era, totodată, de două ori mai mare decât acelaşi organ din organismele şoarecilor bătrâni netrataţi.

Studiul a fost coordonat de Clare Blackburn de la Centrul pentru medicină regenerativă afiliat Medical Research Council (MRC) din Edinburgh.

"Rezultatele noastre sugerează că prin utilizarea aceleiaşi metode pe pacienţi umani am putea îmbunătăţi funcţionarea timusului şi, astfel, impulsiona imunitatea pacienţilor în vârstă sau imunitatea acelora cu sisteme imunitare suprimate", a declarat coordonatoarea studiului.

Înainte ca această tehnică să fie testată pe oameni, oamenii de ştiinţă vor trebui să realizeze mai multe experimente pe animale pentru a se asigura că procesul de regenerare poate fi controlat.

Citit 962 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 13:58

1 comentariu

 • postat de Oana
  Miercuri, 09 Aprilie 2014 14:56
  89.197.0.***
  Felicitari ptr dedicatia oamenilor de stiinta din UK.
  Vad ca in aceasta sectiune nu este nici un carcotas sa comenteze, oare de ce?
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.