Vitamina B3: Cadou de la meteoriţi

Vitamina B3: Cadou de la meteoriţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vitamina B3 ar fi ajuns pe Terra prin intermediul meteoriţilor şi a contribuit la apariţia vieţii pe planeta noastră, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la NASA, informează dailymail.co.uk.

Pământul primitiv ar fi beneficiat de o "aprovizionare" extraterestră cu vitamina B3, livrată de meteoriţii bogaţi în carbon, afirmă savanţii de la NASA, care au analizat amestecul de ingrediente aduse pe Terra de aceste corpuri cereşti.

Studiul vine în sprijinul teoriei potrivit căreia viaţa de pe Terra ar fi apărut graţie unor molecule create în spaţiu, care "călătoresc" de la o planetă la alta prin intermediul meteoriţilor.

Deşi cercetătorii nu cunosc deocamdată felul în care s-au format aceste "ingrediente", ei consideră că fragmentele de gheaţă radioactivă au alimentat reacţiile chimice care au produs vitamina B3.

"Vitamina B3, denumită şi acid nicotinic sau niacină, este un precursor al lui NAD (nicotinamidă adenină dinucleotidă), care este esenţială pentru metabolism şi are probabil o origine foarte îndepărtată", a declarat Karen Smith, de la Pennsylvania State University, coordonatoarea studiului.

Nu este pentru prima dată când vitamina B3 a fost găsită în meteoriţi. În 2001, cercetătorii de la Arizona State University, coordonaţi de Sandra Pizzarello, au descoperit această vitamină în meteoritul căzut în Lacul Tagish din Canada.

Citit 1097 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.