VIDEO/ Trei astronauţi au revenit cu bine pe Terra după o misiune de şase luni în spaţiu

VIDEO/ Trei astronauţi au revenit cu bine pe Terra după o misiune de şase luni în spaţiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) - un japonez, un american şi un rus - au revenit miercuri pe Terra, după ce au petrecut pe orbită mai mult de şase luni, a anunţat NASA, citată de AFP.

Rusul Mihail Tiurin, americanul Rick Mastracchio şi japonezul Koichi Wakata, fostul comandant al ISS, plecaţi de pe Terra cu torţa olimpică, au aterizat la ora prevăzută, la 01.59 GMT, în stepele din Kazahstan, la bordul unei capsule ruseşti Soyuz.

Aterizarea a avut loc sub un cer senin, la o distanţă de 100 de kilometri de oraşul cel mai apropiat, Djerskazan.

La ieşirea din capsula Soyuz TMA-11M, aceeaşi care i-a dus la bordul ISS la începutul lunii noiembrie, cei trei astronauţi au trecut printr-o examinare medicală, înainte de a-şi contacta rudele prin telefon, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea rusă.

Mihail Tiurin, Koichi Wakata şi Rick Mastracchio au părăsit Terra pe 7 noiembrie, pentru a petrece 188 de zile în spaţiu, luând cu ei torţa olimpică a Jocurilor de iarnă, care a avut loc din 7 până pe 24 februarie la Soci, în Rusia.

Ei i-au lăsat la bordul ISS pe ruşii Aleksandr Skvorţov şi Oleg Artemiev şi pe astronautul american Steven Swanson, cărora li se vor alătura, pe 28 mai, germanul Alexandre Gerst, americanul Reid Wiseman şi rusul Max Suraiev.

Citit 1157 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.