Încă un pas spre vindecarea cancerului

Încă un pas spre vindecarea cancerului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie în vârstă de 49 de ani a fost vindecată pentru prima dată în istorie de un cancer al măduvei osoase prin injectarea în doze mari a unei tulpini modificate a virusului rujeolei, au anunţat în această săptămână oamenii de ştiinţă americani, citaţi de AFP.

Acest tratament nu a avut însă acelaşi succes pe o a doua pacientă, al cărei cancer a fost totuşi diminuat prin această terapie virală, au precizat cercetătorii.

"Este vorba despre primul studiu clinic care arată fezabilitatea unei terapii virale contra cancerelor care au făcut deja metastaze", a subliniat Stephen Russell, medic hematolog la Mayo Clinic din statul american Minnesota, principalul creator al acestei terapii anticancer bazate pe virusuri.

"Aceste paciente nu mai răspundeau la celelalte terapii şi trecuseră prin mai multe recidive ale cancerelor lor", a adăugat coordonatorul studiului.

Cele două paciente au primit fiecare o singură doză din acest vaccin ce conţinea tulpini modificate genetic ale virusului rujeolei, capabile să ţintească celulele canceroase.

Doza primită de fiecare dintre paciente ar fi putut fi folosită pentru a vaccina 10 milioane de persoane.

Cele două paciente au reacţionat pozitiv la acest tratament, prezentând o reducere a celulelor canceroase. Una dintre ele a intrat în remisie completă şi nu mai prezintă nicio urmă de cancer de peste şase luni.

Citit 1754 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.