VIDEO/ O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de câţiva elevi

VIDEO/ O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de câţiva elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi elevi chilieni au descoperit o mumie veche de 7.000 de ani în regiunea Arica din nordul acestei ţări sud-americane, potrivit informaţiilor publicate luni de presa locală, informează AFP.

Mumia aparţine culturii Chinchorro. Potrivit cotidianului La Tercera, descoperirea a fost făcută din întâmplare, sâmbătă, în timpul unei expediţii organizate de atelierul de arheologie al Şcolii americane din Morro de Arica, un oraş aflat la o distanţă de 200 kilometri de Santiago de Chile.

În Chile au apărut mai multe zvonuri, recent, potrivit cărora o serie de rămăşiţe arheologice ar fi ieşit la suprafaţă după puternicul seism cu magnitudinea de 8,2 care s-a produs la începutul lunii aprilie, în urma căruia au murit şase persoane.

Această descoperire "subliniază că această zonă trebuie protejată, pentru ea acoperă un mare cimitir precolonial", a declarat Hans Neira, profesorul care a organizat acel atelier de arheologie, în martie, cu scopul de a insufla elevilor "respect faţă de patrimoniul cultural".

Citeşte şi: Comori de patrimoniu/ "Oraşul de sub Galați" aşteaptă restaurarea (FOTO)

Citit 1806 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.