"Selfie" - două GĂLĂŢENCE pe reţeta unui FILM DE SUCCES (VIDEO)
Foto: Foto: A. G. Secară

"Selfie" - două GĂLĂŢENCE pe reţeta unui FILM DE SUCCES (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filmul "de tineret" (cum se spunea pe vremuri) „Selfie”, din deschiderea festivalului gălăţean "Future movie", a păşit cu dreptul, distrând frumos publicul şi aducând bucuria reuşitei pentru două tinere gălăţence: regizoarea Cristina Iacob, coscenaristă, şi actriţa Crina Senciuc.

"Am plecat de zece ani din Galaţi şi am venit înapoi ca să vă arăt ce am făcut în anii ăştia”, a spus publicului regizoarea. La finalul proiecţiei de miercuri, de la Grădina „Leonard”, a fost o coadă lungă de… vreun ceas, la care publicul - şi nu doar cel foarte tânăr - a aşteptat nerăbdător să primească autografe pe sute de afişe foarte-foarte mari ale filmului, să se pozeze cu actorii şi regizoarea, să întrebe.

Am reuşit cu greu să rup câteva cuvinte cu regizoarea gălăţeană. Am aflat astfel că filmările la producţia care este proiectată cu succes în foarte multe oraşe din ţară au trebuit să fie făcute în forţă, astfel că, deşi au fost interioare şi exterioare în locuri total diferite din ţară, filmând fără pauze, turnarea a durat mai puţin datorită eforturilor şi entuziasmului echipei. Cum se întâmplă minunea ca atâţi actori apreciaţi, dar şi alte VIP-uri de pe genericul filmului, să aibă încredere într-un film făcut de un regizor atât de tânăr? „Le-a plăcut scenariul, cred”, spune coscenarista regizoare.

Dar cu scenariul, amuzant, neaşteptat şi cursiv, este o întreagă poveste. De fapt… 27 de poveşti: au fost nu mai puţin de 27 de variante de scenariu! O întreb dacă au fost destul de mari şi deosebirile între finaluri. „Ultimele 12 au fost legate, pe acelaşi final, se schimbau mai puţine lucruri… Prima variantă a fost însă schimbată 99,9 la sută.” Au fost antrenaţi trei scenarişti, din care unul, chiar regizoarea: „I-am încercat şi m-am autoîncercat de fiecare dată şi pe mine!”

Observ şi că a fost frumos că monştri sacri ai ecranului au ascultat de „bagheta” unei tinere regizoare. „Nu, eu am ascultat de bagheta lor! Au venit cu propuneri bune, pentru că sunt actori extraordinari! Şi atunci când un actor e foarte bun, dă mai mult decât îi poate cere regizorul.” Răzvan Vasilescu i-a fermecat, a fost un partener de joc fermecător şi un sprijin, actorii tineri au avut ce să înveţe de la el! Răzvan Vasilescu declara agenţiei Mediafax: „Este o comedie splendidă, un timp extraordinar de frumos petrecut în sala de cinema. Este o performanţă din partea acestei minunate Cristina Iacob".

Actriţa Crina Semciuc, „oaia neagră” a liceului doar în film, gălăţeancă cuminte în realitate, care se scufundă în timpul accidentului din film, cu maşina, în mare (n-au fost efecte pe calculator, maşina chiar a fost boţită!), povestea o aventură… de cascador din şcoală, când, fugind pe geam, împreună cu colegii, după ce vecinii s-au supărat pe adolescenţii gălăgioşi adunaţi la o mică petrecere, a trebuit să sară… de pe un bloc pe altul!

Pe „reţeta” filmului produs de MediaPro Entertainment, alături de tinerii actori, i-am putut vedea pe Răzvan Vasilescu, iubit actor de teatru cu experienţa a peste 40 de plicule, Florin Călinescu, într-un rol care îl apropie de perioada sa mai fastă, Alina Chivulescu, cunoscută din seriale TV, dar şi cunoscute VIP-uri precum Dan Chişu, Mihaela Rădulescu, Nicoleta Luciu, Adelin Petrişor sau Andreea Esca. Ne bucurăm pentru gălăţencele noastre!

Iată câteva secvenţe din filmul Selfie:

Citit 1728 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.