Sex-saga cu bip-bip-ura, la Festivalul de film/ Copiii (care n-aveau ce căuta!) au auzit bine (ce nu trebuia!)

Sex-saga cu bip-bip-ura, la Festivalul de film/ Copiii (care n-aveau ce căuta!) au auzit bine (ce nu trebuia!)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filmul studenţesc din deschiderea serii de joi, chiar de dinaintea dramei de Oscar „Blue Jasmine”, regizate de Woody Allen, ar fi trebuit să poarte eticheta… „NICI CU APROBAREA PĂRINŢILOR!”. Astfel, filmul „Doi crai” (produs de Paradox Film), realizat de tânăra regizoare (şi scenaristă!) Camelia Popa, amuzant, viu şi… grobian, i-a siderat pe părinţii (pe cei responsabili, pentru că mulţi râdeau) veniţi cu copiii de mână la film bun în Grădina „Leonard”.

Da´ ce naiba caută minorii (erau şi de grădiniţă!), de la nouă seara în sus, mai ales că nu era în program film pentru copii! Prezentatorii, ca să deschidă poetic şi ghiduş seara, chiar o întrebaseră pe tânăra regizoare despre ce este vorba, dar povestea de amor în sine nu părea… suspectă. Mai ales că era un film realizat cu spijinul Centrului Naţional al Cinematografiei! Care l-o fi văzut… Dar, ce să vezi (auzi?) Bip-bip-bip, şi iar bip-bip! Nu cred că sunt pudibond dacă spun că a fost însă prea de tot! Mai ales că părinţii n-au fost vizaţi la intrare că va fi vorba despre expresii violente şi situaţii lascive, ba şi de un pic de nudidate.

CITEŞTE ŞI: Festivalul de Film CONTINUĂ ÎN FORŢĂ cu filme de ANIMAŢIE, S.F. şi PSIHOLOGIE

Surpriza mi-a amintit de vremurile când, prin anii ´70, un film documentar despre catastrofe naturale (aşa… scria pe bobină!) conţinea de fapt… imagini şocante (şi interzise de regim!) cu intervenţia brutală a tancurilor sovietice la Praga. Atunci, a fost teama că Securitatea ne-o lua la întrebări pe toţi, acum însă m-am temut de întrebările copiilor… Limbajul, după cum îmi şoptea un vecin, a fost „cam porcos”, dar nu presărat pe ici-acolo, ca în filmele româneşti, ci… gospodăreşte, mai peste tot! Păcat de rest! Câţiva spectatori au pus cât-de-cât mâinile la urechile copiilor. Şi se pare că, iniţial, filmuleţul era să fie programat chiar pentru astă seară, când va rula lungmetrajul de animaţie „Frozen”, aşa că „succesul” la publicul mic ar fi fost… „garantat”! Cum anul acesta nu a mai fost nici concurs, nici jurizare sau selecţie gălăţeană, filmele artistice de scurt metraj ale studenţilor au fost trimise de la partenerul bucureştean, principalul organizator. Să fim drepţi, filmul a avut surprize, ritm, a fost bine jucat şi filmat, actorii, potriviţi pe rol (Ion Grosu, Adian Văncică, Olimpia Olari ş.a). Ilustrând o lume de altfel reală, de cocalari, cu promiscuităţi, beţii, violenţă şi limbaj obscen, dar mai există şi eufemisme...

De altfel, tot ca surpriză, seara caniculară, suportabilă însă la grădină, a deranjat se pare, ca şi în seara precedentă, şi nişte gândaci, care au căzut… neprogramat în capul ghinioniştilor aşezaţi pe unde aveau treabă multipedele.

Citit 2449 ori Ultima modificare Vineri, 01 August 2014 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.