Aventură la capătul lumii

Aventură la capătul lumii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de gălăţeni şi brăileni a trăit recent o experienţă cu adevărat unică: o expediţie la capătul lumii în pe traseul Bangkok –Sydney –Melbourne –Tasmania – Noua Zeelandă - Hong Kong. Ghidul acestei incursiuni incredibile a fost dl Florin Constantinide, directorul Agenţiei de Turism „Hobby Tour”.

Au avut şansa extraordinară de a face cunoştinţă cu animalele ciudate specifice continentului Australiei, dar au rămas surprinşi să de măsurile de securitate impuse de stat. N-au avut voie să scoată sau să introducă pe continent nici măcar o sămânţă de plantă, fiind puricaţi la sânge, cu câini specializaţi.

Una dintre turiste a fost lătrată aprig de unul dintre gardienii cu patru picioare. La percheziţie s-a descoperit... un măr! Produsul a fost urgent confiscat şi distrus.

Parada pinguinilor

Insula Phillip, aşa numita Insulă a Pinguinilor a fost prima experienţă fantastică: „Se ştia o oră aproximativă la care se pinguinii întorceau la cuiburile lor. Păreau nişte răţuşte mici aduse de valuri, în asfinţitul soarelui. Atmosfera era superbă. Pinguinii erau albaştri, micuţi, specifici Australiei”.

„Nu ai voie să îi fotografiezi sau filmezi, dar poţi să-i urmăreşti. Aproape că te joci cu ei, nu-i deranjezi. Lipa, lipa, îşi văd de treabă şi se duc la cuiburile lor. Erau sute. Nu ne mai săturam, s-a făcut noapte, noi tot îi conduceam la ultimul cuib”, povesteşte Florin Constantinide.

Diavolul tazmanian

Tasmania,  insula diavolului tazmanian li s-a părut gălăţenilor superbă şi sălbatică. Pe renumitul animal l-au văzut într-un safari, şi nu seamănă chiar cu personajul din desenul animat. „Arată ca un porcuşor negru. Chiar ne-au chemat când i-au dat masa. A dispărut peştele ăla de n-am apucat nici să-l filmăm”, spune dl Constantinide.

Prieteni cu marsupiu

Fauna australină este uluitoare. Gălăţenii au descoperit wombatul, un marsupial blănos, pufos şi cu o mutriţă jucăuşă. Pasărea kookaburras i-a şocat cu strigăte stridente: „Sunt cele mai isterice păsări din Australia, nu se poate dormi bine cu ele la cap. Scot sunete îngrozitoare. Noi ne amuzam că ştiam că n-o să fim prea mult acolo”, spune directorul Hobby Tour.

Turiştii au legat o frumoasă prietenie cu cangurii deşi lovitura lor cu picioarele este extrem de periculoasă.  „Cât timp le dădeam de mâncare erau foarte paşnici şi apropiaţi. Te apucau bine cu lăbuţele de mână, te ţineau şi mâncau. Cumpărai un fel de grăunţe cu iarbă, după care sunt înnebuniţi. Foarte prietenoşi, ne-am pozat cu ei după gât. Era amuzant când apărea din câte un marsupiu câte un cangur mic”.

„Cei mai simpatici rămân ursuleţii koala. Nu te poţi stăpâni să nu-i atingi, deşi ghizii te roagă frumos că sunt tracasaţi, toată lumea îi ciufuleşte. Sunt sătuli de palme în cap şi mai răspund şi ei cu lăbuţa. Sunt nemaipomenit de drăgălaşi. Clienţii nu se mai puteau dezlipi de ursuleţi”, povesteşte temerarul turist.

Gălăţenii au avut ocazia să vadă şi mii de foci, în habitatul lor natural, stând la soare pe stânci.

Delicatese

Turiştii noştri s-au simţit răsfăţaţi cu delicatesele servite la masă. În Australia au mâncat carne de cangur şi li s-a părut delicioasă. O părere bună a stârnit şi carnea de crocodil, şi preparatele din carne de emu, pasărea lor care seamănă cu struţul.

Poate că nouă nu ni s-ar părea ciudat să mâncăm din animalele care le aduc faima şi pe care le-au şi pus în stemă, dar gusturile nu se discută. Cât despre alimentele din Hong Kong, turiştii au preferat să nu ştie mâncă, mai ales că la prima vedere ce era pe farfurii părea în regulă.

„Am supravieţuit, după cum observaţi”, a glumit Florin Constantinide, gata de o nouă aventură turistică şi culinară.

Citit 1144 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.