ITINERARII/ Destinaţii turistice atractive de SĂRBĂTORI, pentru vacanţe de neuitat (FOTO)
Foto: Viena

ITINERARII/ Destinaţii turistice atractive de SĂRBĂTORI, pentru vacanţe de neuitat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Destinaţia ideală pentru un Crăciun de poveste ar trebui să includă pieţele de Crăciun, impresionantele spectacole de lumini şi decoraţii, obiectivele turistice diversificate, o bucătărie tradiţională care abundă în preparate delicioase şi, nu în ultimul rând, atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Viena, Austria

Atmosfera de sărbătoare care pluteşte în aer şi decoraţiile luminoase, absolut superbe, care îi oferă oraşului un farmec aparte, fac din capitala Austriei destinaţia potrivită pentru un Crăciun magic. Pe lângă spiritul Sărbătorilor pe care îl întâlneşti la tot pasul, Viena îşi întâmpină turiştii şi cu o varietate de preparate culinare delicioase.

Pe lista impresionantelor obiective turistice, pe care le puteţi bifa se află Schonbrunn şi Hofburg, cele mai opulente şi fermecătoare palate din Viena. Pentru shopping de suveniruri şi cadouri pentru cei dragi, puteţi merge în Piaţa de Crăciun din faţa Primăriei sau în cea din curtea palatului Schonbrunn.

Amsterdam, Olanda

Captivantă, controversată, pitorească şi vibrantă, aşa poate fi descrisă capitala Olandei, o destinaţie dominată în această perioadă de atmosfera magică a sărbătorilor. Amsterdam îşi surprinde turiştii cu decoruri de poveste şi festivaluri tematice.

Printre mulţimea de spectacole şi evenimente se numără şi Festivalul Luminii, iar daca vă hotărâţi la o plimbare de-a lungul râului Amstel, între hotelul omonim şi Muntplein puteţi admira minunatul joc de lumini al acestuia.

Cum această destinaţie este capitala Ţării Lalelelor, aveţi ocazia să vizitaţi un muzeu dedicat acestor flori. Pentru poze interesante alături de starurile preferate, puteţi merge la Muzeul Madame Tussauds, unde vedetele precum David Beckham şi Lady Gaga nu se vor feri de flashul camerelor foto.

Bangkok, Thailanda

Dacă vreţi ca de aceste sărbători să scăpaţi de zăpadă şi de temperaturi scăzute, atunci puteţi alege un bagaj cu doar câteva articole de vară şi să optaţi pentru o destinaţie pe cât de fascinantă, pe atât de impresionantă şi diferită. Bangkok este un oraş vibrant, caracterizat de un puternic contrast cromatic şi arhitectural, în care veţi trăi o experienţă unică şi un Crăciun de poveste.

La capitolul obiective turistice trebuie făcută o selecţie riguroasă, pentru a apuca să vedeţi cele mai frumoase locuri din Bangkok. Nu trebuie sa rataţi templul Wat Arun, care se numără printre cele mai impresionante construcţii din Thailanda, datorită arhitecturii luxuriante. Pentru o experienţă aparte aţi putea opta pentru o plimbare prin piaţa plutitoare Damnoen Saduak, unde puteţi savura un delicios suc de nucă de cocos.

Daca sunteţi amatori de grădini zoologice şi parcuri, atunci trebuie să mergeţi la Dusit, cea mai mare grădină zoologică din Thailanda, unde puteţi vedea 1.600 de specii de animale, printre care şi tigrul bengalez alb. Cum oraşul Bangkok este vestit pentru distracţie, trebuie neaparat să petreceţi o noapte într-un club thailandez şi să gustaţi din plin atmosfera incendiară.

Praga, Cehia

Această fermecătoare destinaţie de Crăciun le promite turiştilor o vacanţă deosebită, într-un peisaj aflat sub imperiul luminilor, al decoraţiilor tematice şi al atmosferei de sărbătoare. Cu siguranţă, Praga se numără printre cele mai frumoase şi romantice locuri în care vă puteţi petrece sărbătorile de iarnă.

Puteţi începe vacanţa cu o plimbare prin piaţa Wenceslas sau prin cea a Oraşului Vechi. Daca tot ajungeţi acolo, nu ar strica puţin shopping în Pieţele de Crăciun instalate în zonă, unde găsiţi de toate, de la bijuterii la preparate culinare delicioase.

Pentru iubitorii de muzică, e musai să dea o fugă până la Muzeul Muzicii, unde se află în această perioadă o expoziţie de instrumente muzicale, originare din America şi Europa, cele mai vechi datând din secolul al XVI-lea. Trebuie să bifaţi cel puţin un concert clasic, acestea desfăşurându-se în complexul Klementinum, la Opera de Stat sau Sala de Concerte Rudolfinum, dar puteţi opta şi pentru balet, operă sau jazz. Pentru o după-amiază specială, se recomandă servirea prânzului în timp ce vă bucuraţi de o croazieră pe râul Vltava.

Nu rataţi Castelul Praga, un impresionant edificiu medieval care adăposteşte bijuteriile coroanei şi documente istorice, şi nici Catedrala Sf. Vitus, un simbol desăvârşit al stilului gotic.

Ce spun statisticile

Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro, 65 la sută dintre cei care au răspuns la chestionar plănuiesc să plece în vacanţă în iarna aceasta, dar cei mai mulţi (76 la sută) preferă oraşe sau staţiuni de munte din România. În topul destinaţiilor din ţara noastră alese de români pentru vacanţa de iarnă se afla Valea Prahovei, zona Bran - Moieciu, dar şi staţiuni precum Băile Felix, Tuşnad, Gura Humorului şi Sovata.

Cei care aleg totuşi să îşi petreacă vacanţa de iarnă în străinătate, optează pentru o destinaţie apropiată, cu posibilitate de a schia, cum ar fi Austria, Bulgaria şi Franţa, dar şi Germania, Ungaria şi Marea Britanie.

 

Amsterdam, Bangkok, Praga

Citeşte şi: Cinci ATRACŢII TURISTICE ale lumii pentru o VACANŢĂ DE VIS

Citit 687 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.