Ghidul celor mai delicioase mezeluri din lume
Foto: Prosciutto (Sursa foto: delikatessen.ro)

Ghidul celor mai delicioase mezeluri din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste tot în lume, atât la micul dejun - cât şi ca antreuri la prânz sau făcând parte dintr-un meniu complet la cină, de la banalul salam, la prosciutto şi pancetta, la cârnaţii spanioli, şuncă şi pastramă de vită, mezelurile adaugă savoare oricărei mese şi le veţi întâlni în diferite forme: sărate sau foarte iuţi, în sandvişuri, paste sau tapas.

Siteul culinar.ro a prezentat o listă a celor mai cunoscute mezeluri. Iată care sunt acestea:

Chorizo. Sunt cârnaţii spanioli clasici făcuţi din carne de porc, usturoi, piper negru, paprika afumată. Au o savoare puternică şi o textură fermă. Sunt buni şi cruzi, însă indicat este să fie mâncaţi gătiţi. Se consumă pe pâine prăjită, ca tapas, se adaugă la omlete, supe sau paste.

Pancetta. Este versiunea italiană a baconului şi se face din burtă de porc. Este uscată, sărată şi foarte aromată cu nucşoară, piper şi chimen. Se toacă şi se adaugă la sosurile pentru paste sau în supe.

Prosciutto. Este similar cu pancetta, dar conţine mai puţină grăsime pentru că este făcut din picior de porc. După ce este sărat, prosciutto se lasă la rece timp de minim 18 luni (până la trei ani). În Italia se consumă crud, dar şi la pizza, cu pepene galben, grisine.

Şunca. Este făcută din carne de porc, cu adaos de sare şi afumată. Uneori se tratează cu sare şi zahăr, înainte de a fi gătită. Se foloseşte la sandvişuri, pizza, quiche sau paste.

Pepperoni. Este toppingul favorit pentru pizza şi este un cârnat picant din carne de porc sau vită, cu piper şi condimente. Se serveşte în general cu pizza, dar şi ca tapas sau alături de cartofi prăjiţi.

Mortadella. Este cel mai mare cârnat şi este un fel de salam gătit. Se face dintr-un amestec de carne de porc, grăsime şi uneori ardei, măsline sau fistic. Se taie felii subţiri şi se serveşte ca aperitiv, pe pâine prăjită.

Rulori de pui. Sunt făcute dintr-un amestec de carne de pui şi condimente, presăte şi apoi gătite. Se servesc ca sandvişuri, în salate sau la pizza.

Salami. Este un fel de cârnat din porc, vită sau viţel, asezonat cu usturoi, ierburi aromatice şi condimente. Poate fi foarte sărat, uscat, picant sau afumat. Se adaugă la pizza, în sandvişuri, la paste etc.

Piept de pui presat. Sunt bucaţi de piept de pui presate şi gătite, putând fi folosite la sandvişuri, salate sau paste.

Mai multe CITIŢI AICI -->> http://www.culinar.ro/articole/culinar-prin-lume/ghidul-celor-mai-delicioase-mezeluri-din-lume/202/2008/


CITEŞTE ŞI: Cum să găteşti cu vin

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.