OFERTE DE VACANŢĂ: Cât COSTĂ să petreci Paştele în ţară sau în străinătate

OFERTE DE VACANŢĂ: Cât COSTĂ să petreci Paştele în ţară sau în străinătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, ofertele de Paşte sunt pentru orice buzunar şi pentru orice pretenţii. Cea mai ieftină vacanţă în această perioadă, în România, o puteţi petrece pe Valea Prahovei, iar cea mai scumpă pe Litoral, se arată într-o analiză wall-street.ro. Dacă vreţi să ieşiţi din ţară, veţi avea surpriza să găsiţi oferte foarte bune pentru un Paşte mai lung în Italia sau Grecia.

Valea Prahovei

Oricare ar fi staţiunea aleasă, de la Sinaia la Buşteni, Predeal, Poaia Ţapului, chiar şi Valea Doftanei, preţurile sunt între 25 şi 90 de lei de persoană pe noapte. Din păcate, oferta este valabilă doar în cazul în care staţi cel puţin trei nopţi şi sunteţi mai multe persoane, de la 5-6 până la 10-15, în funcţie de condiţiile expuse.

Astfel, la un preţ mediu de 50 lei/persoană/noapte ori trei nopţi ar însemna 150 de lei de persoană. La acesţi bani puteţi găsi oferte cu mese incluse, demipensiune şi masă festivă, dar tot cu condiţia să staţi minimum trei nopţi şi să fiţi un grup mai mare, potrivit ofertelor expuse pe site-ul turistinfo.ro.

Poiana Braşov şi Bran

Ofertele de Paşte în Bran sunt relativ similare celor de pe Valea Prahovei. Preţul creşte, însă, mai ales dacă vorbim de Poiana Braşov - de la 108 euro de persoană la hotel de patru stele, pentru un sejur de trei nopţi cu mic dejun festiv în ziua de Paşte şi acces gratuit la piscină, saună, săli de fitness. La hotelurile de trei stele, găsiţi oferte cu 55 de  euro/persoană/două nopţi cu mic dejun inclus şi cină festivă, potrivit ofertelor publicate pe poiana-brasov.com.

Maramureş şi Vatra Dornei

Cu 140 de lei de persoană pe noapte puteţi petrece Paştele în zona Maramureşului. Preţul include cazare cu demipensiune şi cină festivă pentru cel puţin trei nopţi şi un grup de maximum 18 persoane.

În Vatra Dornei vă puteţi caza cu 50 de lei pe noapte de persoană, minimum trei nopţi şi un grup de 14 persoane, fără mese incluse. Preţul creşte la 160 de lei sau 200 de lei de persoană/noapte pentru cazare cel putin trei nopţi, demipensiune şi masă festivă.

Pe Litoral

Pe Litoral preţurile încep de la 130 de lei/noapte pentru doi adulţi, pentru cazare de minimum două nopţi, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele din Mangalia. În Eforie Sud, la un hotel de două stele, petreceţi Paştele cu 478 de lei pentru doi adulţi, trei zile de cazare, cu pensiune completă. Vacanţa de Paşte se dublează la preţ dacă alegeţi să vă cazaţi în staţiunea Mamaia, unde cu 229 de euro plătiţi două nopţi pentru doi adulţi şi mic dejun inclus, potrivit ofertelor publicate pe litoralulromanesc.ro.

Oferte în străinătate

Pentru o vacanţă de Paşte la vecinii noştri bulgari plătiţi de la 28 de euro/noapte/persoană într-o cameră dublă în regim all inclusive, cu condiţia să rezervaţi cel puţin trei nopţi. Suma urcă până la 50-70 de euro, în funcţie de tipul de unitate de cazare, în staţiunile deja cunoscute: Albena, Sunny Beach şi Nisipurile de Aur.

Pentru un Paşte mai sofisticat, agenţiile de turism au oferte de city break în capitalele europene, cu preţuri de la 300 de euro la Praga sau 340 euro la Roma. Sumele acoperă trei nopţi de cazare, biletele de avion dus-întors şi taxele de aeroport. Pentru 100 de euro în plus, puteţi petrece opt zile în Creta sau în Sardinia.

Concedii de lux Ce români îşi permit vacanţe scumpe

Maldive, Columbia, SUA sau Ecuador se numără printre destinaţiile în care turiştii români au petrecut anul trecut vacanţe în valoare şi de 31.000 de euro pentru o familie.

Profilul românului amator de vacanţe exotice a fost realizat de agenţia de turism Eturia, în funcţie de pachetele cumpărate pe acest segment, relatează adevarul.ro.

Astfel, turiştii români care aleg destinaţiile exotice au vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani şi fac parte din middle şi top management sau sunt antreprenori, cele mai întâlnite profesii fiind cele de avocat şi medic. Aceştia au un venit mediu spre mare, între 1.000 şi 3.000 de euro pe lună, şi preferă să meargă în concedii de două ori pe an, în sezoanele de vară şi de iarnă. De cele mai multe ori, astfel de excursii se fac în cuplu sau în familie.

Printre cele mai scumpe vacanţe de acest gen achiziţionate anul trecut de români, din oferta agenţiei amintite, se numără vacanţele personalizate. Cel mai scump a fost un circuit în SUA, în valoare de 31.000 euro, care a combinat Coasta de Vest şi Coasta de Est, pentru o familie cu doi adulţi şi doi copii, zboruri de linie la clasa business cu toate taxele incluse şi hoteluri de 5 stele. Un alt exemplu este un circuit, de o lună, în Africa, pentru doi adulţi. Vacanţa a costat 28.000 euro şi a inclus vizite în Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania şi Uganda. Pe locul trei s-a clasat un circuit de 20 de zile în Ecuador, Galapagos şi Columbia, pentru trei adulţi, cu zboruri de linie la clasă economică cu toate taxele incluse şi hoteluri de 4 stele, în valoare totală de 25.000 de euro.


AFLĂ care sunt ORAŞELE ce merită VIZITATE în 2015

Citit 838 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.