PAMFLET/ Toată lumea, cu prosopelul la Păpădie (VIDEO)

PAMFLET/ Toată lumea, cu prosopelul la Păpădie (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potrivit unui proiect de hotărâre, Păpădia şi celelalte arteziene din oraş ar putea intra într-un circuit de duşuri publice * Cine doreşte să facă baie are la dispoziţie ditamai fluviul


Primăria a rezolvat problema duşurilor/ Toată lumea se va spăla la Păpădie

Lipsa apei calde nu îi lasă reci pe administratorii oraşului Galaţi. Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre de CL, Păpădia va fi transformată într-un uriaş duş public, unde se va putea spăla oricine. "Vom instala o centrală termică în zonă şi vom da apă caldă la Păpădie. Oricine doreşte poate să vină să facă duş la Păpădie, cu o singură condiţie: să îşi aducă gelul de duş şi prosopul de acasă", a declarat un consilier local. Păpădia nu va funcţiona, însă, non-stop.

Consilierii locali susţin că va fi un program de funcţionare, cel mai probabil dimineaţa şi seara, câte patru, cinci ore. "Credem că este suficient deocamdată, pentru că oricum gălăţenii s-au învăţat să se spele tot mai puţin în ultimii ani. Dacă cererea va fi mai mare vom prelungi acest program", a completat primarul Marius Stan. Acesta susţine că Primăria ia în calcul chiar extinderea acestui program de duşuri publice atât la Potcoava de Aur, cât şi la Nespălata.

"Dacă va fi nevoie, vom pune la dispoziţia publiculi şi celelalte arteziene din oraş. Vom vedea", a mai spus Stan. Întrebat ce se va întâmpla cu gălăţenii care preferă să facă baie în loc de duş, Stan a fost foarte tranşant: "Păi, de aia avem Dunărea aproape, nu?"

Pâslaru nu înţelege de ce l-a felicitat lumea de Florii: "Eu am sărbătorit pe 1 aprilie"

Florin Pâslaru este în continuare bulversat de ceea ce i s-a întâmplat în urmă cu o lună, de Florii. Câteva sute de persoane l-au felicitat cu ocazia onomasticii, însă deputatul PSD spune că nu înţelege de ce.

"Eu nici nu sărbătoresc de Florii, că niciodată nu ştiu pe ce dată pică. Şi e şi de doi lei, că pică numai duminica. Nasol, toată lumea e liberă şi vine la mine să le dau de băut. Eu îmi sărbătoresc onomastica pe 1 aprilie. E o zi ca oricare alta, în orice caz mult mai apropiată de sufletul meu. Probabil că e vorba despre încărcătura emoţională pe care o are această zi în conştiinţa publică, poate pur şi simplu aşa sunt croit eu... nu ştiu. Eu ştiu un singur lucru: nu mai vreau să fiu felicitat de Florii, ci doar de 1 aprile", a spus Pâslaru unor apropiaţi.

Potrivit unor amici ai deputatului de Galaţi, acesta are şi o anti-zi onomastică. Este vorba despre 1 mai. "E normal. Omul ăsta nu a muncit nicio zi în viaţa lui. De Ziua Muncii e pur şi simplu dărâmat psihic, nu ştie cum să facă. Nu iese din casă, nu dă ochii cu nimeni, pur şi simplu se izolează, se fereşte de orice contact cu societatea", a declarat un amic al lui Pâslaru.

Gălăţenii scriu cărţi: "Vrem să ieşim cu 30 de zile mai repede din Galaţi"

Pe modelul deţinuţilor care nu mai prididesc cu scrisul cărţilor ca să li se reducă pedepsele, câteva sute de gălăţeni s-au apucat de lucrări ştiinţifice. Mulţi dintre ei susţin că îşi doresc să scape cât mai repede din Galaţi.

"Eu am început deja o lucrare, pe care intenţionez să o numesc "Cum să faci tunel pe sub Dunăre" şi care o să îmi aducă o reducere cu 30 de zile a pedepsei. Dacă totul decurge conform planului, la anul pe vremea asta o să fiu la Brăila. Adică o să fiu un om liber. Până atunci sufăr: fără apă caldă, fără apă rece, fără căldură, fără posibilităţi de a mă plimba, fără loc de muncă, fără bani, fără mâncare şi mereu ameninţat de restul locatarilor din acest uriaş stabiliment", a spus Mitică Dunăreanu, prizonier în oraşul Galaţi încă din 1968.

Şi restul lucrărilor ştiinţifice scrise în această perioadă au subiecte de actualitate. "Cum să faci gropi fără târnăcop", "Contrucţiile fără autorizaţie, de la A la Z" sau "Cum să te îmbogăţeşti fără să munceşti măcar o zi" sunt doar câteva dintre titlurile cu care gălăţenii speră să scape din pârnaia asta de oraş.

Comisia de eliberări condiţionate din cadrul ONU va analiza conţinutul ştiinţific al acestor lucrări şi va da un verdict în cel mai scurt timp.

Academia Română se mută la Rahova: "Vrem să fim mai aproape de cercetătorii noştri"

Academia Română dovedeşte încă o dată că vine în sprijinul oamenilor care fac cercetare. Astfel, instituţia se va muta la Penitenciarul Rahova, pentru a putea fi mult mai aproape de majoritatea cercetătorilor din România. "La Bucureşti, mare lucru nu facem. Mai vine câte un tânăr, mai face o carte... e cam nasol. Prea puţin. Mergem la Rahova, acolo unde au ajuns majoritatea cercetătorilor din România. Ne gândim să mutăm inclusiv Biblioteca Academiei acolo, ca să le vină oamenilor mai uşor să cerceteze. E o decizie înţeleaptă, probabil că de acum încolo nivelul cercetării româneşti va creşte", a declarat academicianul Răzvan T. Odorescu.

Potrivit statisticilor, în ultimii doi ani, opt din zece lucrări ştiinţifice scrise în România sunt realizate de persoane private de libertate. "Este un procent normal. Practic, odată cu revigorarea activităţii DNA, cercetarea românească a atins cele mai înalte culmi ale gloriei. Sperăm să o ţină în continuare pe acest drum pentru că avem nevoie să ieşim în lume şi cu lucruri pozitive, nu numai cu furturi, golănii, şpăgi, corupţie etc”, a mai spus Răzvan T. Odorescu.

O Pârnaie de Carte

Funcţionarii vor ca 1 mai să fie zi lucrătoare: "Ne ieşim din mână la Solitaire"

Câteva sute de funcţionari publici din Galaţi au făcut o cerere prin care solicită ca ziua de 1 mai să fie declarată lucrătoare. Ciudata cerere are o explicaţie, pe care ne-a oferit-o chiar unul dintre funcţionarii semnatari ai petiţiei.

"Cu atâtea libere, ne ieşim din mână la Solitaire. Uite eu, de exemplu, acum am ajuns în vârful de formă al sezonului. Muncesc din ianuarie şi sunt pe cale să sparg toate recordurile atât la "draw one", cât şi la "draw three", în sistemul Vegas. Nu mi se pare normal să fiu lucrată în acest fel josnic. Trebuie să vin la muncă să îmi continuu treaba aici. Altfel, toată munca mea de anul ăsta se duce pe apa sâmbetei", a declarat tanti Georgeta, de la Ghişeul 7.

Potrivit Primăriei Galaţi, nu doar recordurile la Solitaire sunt în pericol din cauza vacanţei, ci şi cele de la Candy Crush, Bubble Safari şi Zuma DeLuxe. "Vom face tot posibilul ca toată lumea să fie mulţumită. Eventual, ziua liberă de vinerea viitoare ar putea fi recuperată într-unul dintre weekendurile următoare", a declarat un reprezentant al Primăriei Galaţi.

Candy Crush Plaga

Încă o lovitură dată evaziunii: Chioşc închis pentru că vindea ţigări la bucată fără bon

Garda Financiară şi ANAF au reuşit să mai anihileze o reţea de evazionişti. Un chioşc care vindea ţigări la bucată fără să dea bon fiscal a fost închis miercuri dimineaţă.

"Evaziunea a mai primit o dură lovitură. Bravii noştri agenţi au descins în această dimineaţă la chioşcul lui Nea Marcel din Micro 40 şi au aplicat fără milă legea. Chişcul a fost închis întrucât s-a descoperit că vânzătoarea dădea ţigări la bucată, chiar şi minorilor, fără să elibereze şi bon fiscal. Astfel, în buzunarul vânzătoarei au fost descoperiţi 14 lei negri, alături de două pachete goale de Winston Blue. Toţi cei implicaţi au fost reţinuţi pentru cercetări", se arată în comunicatul ANAF.

De celaltă parte, Nea Marcel a declarat că regretă faptele şi că va încerca să scrie şi el măcar o carte ca să rămână în libertate. "Promit că nu mai fac. Mai mult, o să scriu o carte despre fiscalitate şi despre beneficiile pe care le aducea plata dărilor către stat", a spus Nea Marcel.

Bon Quijote

Ce n-a reuşit Stan toată iarna îi iese lui Busu acum: "De 1 mai, toţi gălăţenii vor avea căldură"

Prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV, celebrul Busu, a reuşit să-i mulţumească pe gălăţeni cu o simplă emisiune. Astfel, ce nu au reuşit Primăria Galaţi şi Apaterm toată iarna, a reuşit Busu vineri seară. "Gălăţenii vor avea căldură tot weekendul viitor. Gata, lucrurile s-au rezolvat, nimeni nu va mai suferi de frig în următoarea perioadă", a spus Busu, la Meteo.

De celalaltă parte, reprezentanţii administraţiei locale îşi pun cenuşă în cap. "Asta e, nu am reuşit să rezolvăm problema. Nu ştim cum a reuşit Busu, ce vrăji a făcut, dar îl felicităm. O să mergem la el în audienţă, să îl întrebăm care a fost secretul. Dacă o vrea să ne spună, avem o şansă în iarna care vine. Dacă nu... ghinion, vorba preşedintelui... vom suferi de frig în continuare. În toate iernile care vor urma de acum încolo", a spus un primar din oraşul Galaţi, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

MeteOlogii din Galaţi

Bacalbaşa, incompetent, dar sincer: "Aş face treabă, dar nu ştiu ce şi cum să fac"

Preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, demonstrează că nu are chiar toate defectele din lume. Astfel, deşi i se reproşează zilnic faptul că nu se ocupă deloc de judeţ, Bacalbaşa măcar este sincer. "Eu vă zic aşa. Aş face treabă, vă jur. Aş munci cu drag şi spor pentru acest judeţ. Dar pur şi simplu nu mă pricep. Habar nu am ce să fac. Asta e, recunosc: sunt incompetent. Dar sunt un incompetent sincer", a spus Bacalbaşa.

Potrivit unor surse din PSD, Bacalbaşa pregăteşte în acest fel campania electorală. Sloganul său pentru încă un mandat în fruntea CJ Galaţi va fi "Nu ştiu, dar recunosc că nu ştiu".

Judeţ al Sărmanilor


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2353 ori Ultima modificare Vineri, 24 Aprilie 2015 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.