TINERII ŞI ORAŞUL/ Pasiunea ca stil de viaţă: Un suflet deghizat în mai multe personaje

TINERII ŞI ORAŞUL/ Pasiunea ca stil de viaţă: Un suflet deghizat în mai multe personaje
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Matei, Costică, Profesorul „Horror” sau durul, optimistul, îndrăgostitul. Sau doar Andrei Avram. Elev al Colegiului Naţional „Costache Negri”, căruia i-a rămas fidel timp de 11 ani, elev aici încă din clasa întâi, Andrei reprezintă un exemplu de tânăr talentat şi cu simţul pentru frumos bine dezvoltat. Deja cunoscut în rândul tuturor liceenilor pentru perseverenţă, ambiţie, curaj, umor, şarm, Andrei este o personalitate complexă ce a cucerit inimile tuturor cu rolurile sale în piesele de teatru.

- Când te gândeşti la începutul tău în teatru, ce frânturi îţi vin în minte?

- Primul rol pe care l-am avut a fost în clasa a cincea, în piesa „Moş Ion Roată”. Am jucat rolul lui Vodă. A fost prima mea experienţă pe o scenă. Evident ca eram neexperimentat, aceasta fiind prima mea demonstraţie artistică. La un moment dat m-am blocat. Stăteam nemişcat cu ochii fixaţi spre public, auzind şoptindu-se: "Spune ceva, orice!" Mi-am spus că nu vreau să mai trec prin aşa ceva niciodată.

- Care este scena pe care ai debutat?

- Ei bine, nu am evitat următoarea oportunitate de a interpreta un nou rol. Am luat parte la preselecţiile trupei de teatru a liceului, şi astfel m-am trezit pe scena amfiteatrului şcolii interpretând rolul profesorului „Horror” sub coordonarea dirigintei mele, doamna profesor Valentina Braşoveanu, care m-a iniţiat în această lume a teatrului. Îi mulţumesc pe această cale pentru ajutorul şi sprijinul acordat până acum. La finalul piesei, am fost surprins de zgomotul impresionant al aplauzelor, iar starea pe care am simţit-o a fost unică.

- Ce evenimente au construit ascensiunea ta în acest domeniu al artei?

- Fiind încântaţi de feedback-ul publicului, am decis să trecem într-o nouă etapă, participând la Festivalul de teatru organizat de Colegiul de Industrie Alimentara „Elena Doamna”. Pornind de la ideea de a căpăta puţină experienţă, m-am ales în final cu premiul pentru cel mai bun actor pentru prestaţia piesei „Profesorul Horror“ de Rowan Atkinson, iar alături de întreaga trupă, am obţinut locul întâi cu piesa „Lecţie de viaţă“, o adaptare a lui Dan Mihăescu. Alte evenimente care au construit ascensiunea mea în acest domeniu al artei au fost cele două concursuri de scurt-metraj: la Constanţa, în cadrul căruia am obţinut menţiune alături de o colegă, sub coordonarea doamnei dirigintă, iar un altul organizat de Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, unde am luat premiul întâi, alături de alţi doi colegi.                           

- Laşi talentul tău la stadiul de pasiune, sau te perfecţionezi ?

- Mă perfecţionez. Anul trecut m-am înscris la secţia de actorie a Centrului Cultural „Dunărea de Jos“, unde sub îndrumarea lui Florin Toma, actor la Teatrul Dramatic, am reuşit să descopăr noi secrete din lumea teatrului.

- În ce proiecte eşti implicat sau mai bine spus cu ce ne vei încânta?

- Astăzi, 12 mai, voi juca, pe scena Teatrului "Bulandra" din Bucureşti, piesa „Tot într-o dimineaţă“ de Bogdan Dumitrescu, în cadrul Festivalului naţional de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, iar pe 15 mai voi fi la Braşov, jucând piesa „Flori, filme, fete sau băieţi“ de Mimi Brănescu, sub aceeaşi coordonare a lui Toma Florin. În viitorul puţin mai îndepărtat, vom participa din nou la festivalul de teatru organizat de Colegiul de Industrie Alimentara „Elena Doamna”, pe data de 2 şi 4 iunie 2015.

- Te-ai gândit să transformi pasiunea într-o meserie?

- Îl văd ca pe o simplă pasiune. Din păcate, în societatea actuală românească artiştii nu sunt foarte bine răsplătiţi din punct de vedere financiar. M-am gândit să transform această pasiune într-o meserie, dar satisfacţiile rămân doar cele sufleteşti, doar satisfacţii spirituale, nu însă şi materiale. Teatrul va rămâne mereu cea mai mare pasiune a mea şi o voi practica de câte ori voi avea ocazia.


CITEŞTE ŞI: De la PASIUNE la PERFORMANŢĂ - eleva Andreea Iftene, pe locul al doilea la dans

Citit 2097 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.