TESTUL care îţi spune CÂT MAI AI DE TRĂIT

TESTUL care îţi spune CÂT MAI AI DE TRĂIT
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un test care invită cititorii să răspundă la câteva întrebări simple (cum ar fi câte maşini deţin, cât de repede merg sau cu câte persoane locuiesc în casă - n.r.) ar oferi o evaluare corectă a riscului de deces în următorii cinci ani, după cum susţin creatorii acestuia, relatează Financial Times. Chestionarul online lansat joia trecută le permite cititorilor să îşi calculeze riscul de deces pe baza unor factori de sănătate şi stil de viaţă puternic asociaţi cu mortalitatea.

Chiar dacă testul "UK Longevity Explorer" nu este prima astfel de încercare, creatorii săi suedezi, de la Karolinska Institutet din Stockholm, susţin că testul este mai riguros ştiinţific, având în vedere faptul că s-a bazat pe datele provenite de la aproape jumătate de milion de britanici. Disponibil pe www.ubble.co.uk, chestionarul se bazează pe analiza a 655 de factori legaţi de sănătate, stil de viaţă şi demografie. Autorii au luat în calcul datele furnizate de 498.000 de persoane cu vârsta între 40 şi 69 de ani. Persoanele incluse au participat la UK Biobank, un proiect de cercetare sprijinit de guvern suedez.

Datele au fost colectate între 2006 şi 2010, iar peste 8.500 de persoane au murit în următorii cinci ani. Acest lucru a permis cercetătorilor să identifice factorii asociaţi cu un risc mai mare de mortalitate în această perioadă. Deşi rezultatele sunt valabile doar pentru locuitorii din Regatul Unit, riscurile sunt susceptibile de a fi similare la persoanele din alte ţări dezvoltate cu o demografie şi o situaţie financiară similare.

Citit 1726 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.