“Monstru” descoperit în Noua Zeelandă. Are aproape o jumătate de tonă

“Monstru” descoperit în Noua Zeelandă. Are aproape o jumătate de tonă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un grup de biologi de la Centrul Marin din Kaikoura, sudul Noii Zeelande, a facut o descoperire cel puţin surprinzătoare: un calamar de aproape jumătate de tonă, mai exact 454 de kilograme, potrivit „The Mirror”.

Cercetătorii de la Kaikoura Marine Centre and Aquarium din Noua Zeelandă au făcut de curând o descoperire impresionantă. Biologii au găsit pe plaja din Kaikoura cadavrul unui calamar uriaş. Cadavrul calamarului măsoară nu mai puţin de şapte metri în lungime şi are o greutate de aproape o jumătate de tonă, au anunţat specialiştii prin intermediul unui mesaj publicat pe o reţea de socializare. „Doar mantaua sa depăşeşte doi metri în lungime, iar ochii au un diametru de 19 centimetri (...) Cel mai lung tentacul are mai mult de cinci metri”, au precizat oamenii de ştiinţă.

În 2007, un „calamar" uriaş a fost prins în apele din Antarctica, fiind primul exemplar din specia „Mesonychoteuthis hamiltoni” care a ajuns intact în mâinile biologilor. Acest exemplar a fost găsit în Marea Ross, în apropierea Antarcticii. Calamarul avea 10 metri lungime şi cântărea 450 de kilograme.

Citit 1800 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.