Locuri cu peisaje incredibile de VIZITAT toamna în ROMÂNIA
Foto: Sursa foto: ProNatura

Locuri cu peisaje incredibile de VIZITAT toamna în ROMÂNIA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

România are, încă, unele dintre cele mai vechi şi frumoase păduri de pe Bătrânul Continent, cu arbori seculari şi locuri de o frumuseţe greu de egalat. O vacanţă cu plimbări lungi prin inima acestor regate ale naturii, cu frunziş aflat pe cale să se transforme într-o adevărată simfonie de culori, nu trebuie ratată.

Pădurea Mociar

Aflată în Transilvania, în apropierea satului Nadăşa, pe drumul către staţiunea Sovata, pădurea Mociar (foto) se întinde pe suprafaţa de 570 hectare şi are sute de arbori seculari, cu vârste între 650 şi 720 de ani, fiind cea mai bătrână pădure din România.

Pădurea Letea

Delta Dunării este „casa“ uneia dintre cele mai vechi şi mai frumoase păduri din România. Pădurea Letea are aproximativ 700 de ani şi este situată la 23 de kilometri nord-vest de oraşul Sulina. Are o suprafaţă de peste 3.000 de hectare.

Pădurea Caraorman

Stejarii de peste 30 de metri înălţime sunt adevărate monumente ale naturii în Pădurea Caraorman, unii dintre aceşti arbori având peste 400 de ani. Cele 2.300 de hectare sunt situate, de asemena, în Delta Dunării, în apropiere de braţul Sfântul Gheorghe.

Rezervaţia Naturală Pădurea Călineşti - Brezoi

Rezervaţia este inclusă în Parcul Naţional Cozia, unde se află şi pădurea Cozia, în apropierea oraşului Brezoi. Cele aproape 1.000 de hectare ale rezervaţiei Pădurea Călineşti - Brezoi, sunt situate pe flancul sud-estic al Munţilor Lotrului.

Rezervaţia Naturală Pădurea Bogăţii

Pădurea situată în judeţul Braşov este rezervaţie naturală din Munţii Perşani şi se întinde pe 8.500 hectare. Este una dintre cele mai frumoase păduri de foioase din ţară, cu fagi, goruni şi carpeni. Printre animalele sălbatice care vieţuiesc aici se numără căprioarele şi mistreţii.

Sursa adevarul.ro

AFLĂ care este cel mai faimos traseu montan din Buşteni

Citit 6906 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.