Probabil cea mai frumoasă peşteră din lume

Probabil cea mai frumoasă peşteră din lume
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O peşteră din Noua Zeelandă, care are peste 30 de milioane de ani vechime, oferă turiştilor imagini spectaculoase, unice în lume. În peşterile de calcar de aici trăiesc colonii de viermi bioluminiscenţi, care strălucesc în întuneric şi luminează astfel grotele. Micile creaturi se numesc arachnocampa luminosa şi trăiesc doar în Insula de Nord, care este partea nordică a Noii Zeelande, scrie Business Insider.

Joseph Michael, un fotograf din Auckland, a surprins pe peliculă acest peisaj surprinzător, unic în lume. Aspectul straniu al peşterilor unde trăiesc aceşti viermi este dat şi de firele de mătase pe care ei le ţes pentru a-şi prinde prada şi care atârnă asemeni unor pânze de păianjen.

Strălucirea lor ciudată este cea care atrage în interior alte insecte, care sfârşesc prin a fi hrana viermilor. Dacă se simt ameninţaţi, viermii nu mai emit lumină un timp, iar acest lucru se întâmplă şi dacă în peşteră apar alte surse de lumină, de exemplu torţe.

Cele mai multe fiinţe bioluminiscente trăiesc de obicei în ocean, la mare adâncime, unde de regulă nu existe alte surse de lumină.

Sursa adevarul.ro

Citit 1823 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.