Să EVITĂM RĂCELILE cu "medicamentele" din bucătărie. ALIMENTE care conţin bacterii BENEFICE sistemului imunitar

Să EVITĂM RĂCELILE cu "medicamentele" din bucătărie. ALIMENTE care conţin bacterii BENEFICE sistemului imunitar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru că vremea se va tot răci de acum înainte, este recomandat să încerci să consumi cât mai multe alimente care întăresc sistemul imunitar, evitând astfel răcelile şi gripele.

În mod surprinzător, în prag de sezon rece, sănătatea noastră depinde destul de mult de câteva mici microorganisme: probioticele. Acestea sunt bacterii şi microbi benefici care trăiesc în intestinele noastre şi care au un rol important în digestie, dar care, în acelaşi timp, stimulează şi sistemul imunitar, producţia de anticorpi şi combat infecţiile. Din fericire, aceste bacterii benefice se găsesc din plin în cel puţin cinci alimente pe care le poţi consuma zilnic, relatează culinar.ro.

Iaurtul

Iaurtul este cel mai popular şi cunoscut aliment asociat cu suplimentarea probioticelor din organism. Pe lângă îmbunătăţirea digestiei şi creşterea imunităţii organismului, consumul de iaurt previne şi apariţia osteoporozei şi a cancerului de colon.

Bineînţeles, cel mai bun iaurt este cel făcut în casă, din lapte pasteurizat, iar cel cu arome de fructe este de evitat, pentru că acesta conţine sirop de porumb bogat în fructoză, îndulcitori artificiali, conservanţi şi arome sintetice, care aduc mai multe deservicii sănătăţii.

Dintre toate tipurile de iaurt, chefirul este cel mai bun. Acesta este, de fapt, o ciupercă care se dezvoltă în lapte şi produce fermenţi, enzime, vitamine, minerale şi alte substanţe bioactive. Pentru că grăbeşte refacerea florei intestinale şi prevenirea problemelor digestive, chefirul este recomandat mai ales după tratamentele cu antibiotice.

Ciocolata neagră

Puţini ştiu că pe lângă proprietăţile antioxidante şi energizante, ciocolata neagră este o sursă bună de probiotice. Bineînţeles, aceasta trebuie să aibă o concentraţie cât mai mare de cacao şi un conţinut cât mai mic de zahăr.

Laptele de soia

Atunci când este făcut din plante care nu au fost modificate genetic, laptele de soia aduce numeroase beneficii organismului uman. O singură cană de lapte de soia conţine 25 - 31 la sută calciu, 11 - 31 la sută vitamina D, 89 - 125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi saturate), 6 - 10 grame de proteine şi este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor.

De asemenea, laptele de soia are un conţinut mare de probiotice şi culturi vii de bacterii. Este recomandat mai ales după tratamentele cu antibiotice, mai ales dacă nu toleraţi lactat... CLICK AICI pentru a CITI CONTINUAREA

Citit 1344 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.