Care este ULTIMUL TREND în materie de relaţii

Care este ULTIMUL TREND în materie de relaţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Soluţia unui mariaj fericit ar putea să fie mai simplă decât ne închipuim, conform unei echipe de psihologi şi cercetători specializaţi în relaţia de cuplu. Aceştia au ajuns la concluzia că aşa cum controlul medical obligatoriu se face la şase luni sau la un an, cuplurile ar trebui să realizeze o evaluare maritală periodică pentru a identifica din timp problemele.

James Cordova, profesor de psihologie şi directorul Centrului de Cercetare pentru Cupluri şi Familie din cadrul Clark Universităţii Clark din Massachusetts, SUA, a explicat pentru publicaţia Wall Street Journal că în urma unei cercetări desfăşurate pe 216 cupluri s-a ajuns la concluzia că oamenii căsătoriţi realizează prea târziu că au probleme şi nu mai pot face mare lucru pentru a remedia situaţia, aceasta fiind o cauză importantă a numărului tot mai mare de divorţuri.

În cadrul studiului, mai multe cupluri au fost rugate să facă o evaluare a relaţiei şi să menţioneze punctele forte şi punctele slabe sau problematice, apoi au fost trimise la terapeut ca să le ajute să găsească soluţii pentru nemulţumirile exprimate, în timp ce restul perechilor nu au avut parte de un astfel de proces. După un an, apoi după doi ani, cuplurile au fost reevaluate de psihologi şi rezultatele au arătat în mod clar că satisfacţia crescuse considerabil în cazul perechilor care identificaseră problemele şi încercaseră să găsească soluţii, comparativ cu cei care nu acţionaseră în acest sens.

Cordova este de părere că partenerii pot face această revizie anuală a relaţiei şi singuri, fără a cere ajutor specializat, însă ar trebui să apeleze la un terapeut dacă simt că nu pot rezolva singuri situaţiile de criză şi că problemele se agravează.

(Surse online)

Citit 1493 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.