Cât trebuie să dureze sexul cu penetrare, pentru ca plăcerea să nu se transforme în durere

Cât trebuie să dureze sexul cu penetrare, pentru ca plăcerea să nu se transforme în durere
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ce înseamnă prea puţin sau prea mult când vine vorba de durata unei partide de sex poate să pară o temă extrem de subiectivă. Numai că o cercetare realizată în acest sens arată că majoritatea cuplurilor are preferinţe destul de clare în această privinţă.

Un studiu desfăşurat în SUA a indicat care este durata ideală a unei partide de sex atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, cu referire strictă la perioada de timp acordată sexului cu penetrare perceput ca fiind „insuficientă“, „mulţumitoare“ sau „de dorit“. Astfel, cuplurile consideră că un act sexual de 1-2 minute este mult prea scurt, între 3-7 minute este mulţumitor, între 7-13 minute se încadrează actul sexual ideal (de dorit), iar între 13-30 de minute actul sexual devine obositor şi nivelul de satisfacţie scade, notează Woman's Health. Prin urmare, maratoanele sexuale nu sunt invidiate de prea multe cupluri, pentru că atunci când perioada de timp se măreşte peste zece minute (timp dedicat exclusiv sexului cu penetrare) intervine oboseala.

„Sperăm ca aceste rezultate să-i liniştească pe cei care cred că în ceea ce priveşte sexul, mai mult este în mod obligatoriu mai bine şi că pentru a-ţi satisface partenerul trebuie să rezişti cât mai mult în pat“, a declarat cercetătorul Eric Corty. Terapeutul sexual Barry W. McCarthy a subliniat la rândul său că foarte puţine persoane rezistă foarte mult în timpul sexului cu penetrare, un exemplu fiind latino-americanii, cu peste 12 minute. Tocmai pentru ca sexul cu penetrare să fie mai intens, McCarthy sugerează că atunci când facem sex ar trebui să ne concentrăm mai mult pe sexul fără penetrare, care include sex oral, atingerea trupului, includerea jucăriilor sexuale etc.

Citit 14573 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.