ALIMENTELE care pot anihila Omega 6 - "duşmanul" din mâncarea românească

ALIMENTELE care pot anihila Omega 6 - "duşmanul" din mâncarea românească
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prea mult ulei în alimentaţia zilnică înseamnă prea mult omega 6. Deşi este un acid gras esenţial, trebuie compensat, pentru a nu ajunge la haos şi la prăbuşirea sistemului imunitar.

Îşi intră, deci, în rol, un alt acid gras, mult mai cunoscut: omega 3. Nu vă gândiţi că luaţi suplimente din farmacii, pentru că nu au aceeaşi calitate. Ajungem, deci, la ceea ce punem pe masă. În schimb, încercaţi să creşteţi consumul de peşte şi fructe de mare, care sunt bogate în omega 3.

Această grăsime este inhibată însă de cantităţi mari de omega 6. Care, la români, vin la pachet cu uleiul de floarea soarelui, în care se scaldă majoritatea felurilor de mâncare.

Aceste două omega trebuie să fie într-un raport de cel mult 2 la 1 - omega 6 cu omega 3, pe când în dieta noastră este un raport de 40 la 1, relatează csid.ro

Ce înseamnă asta? Înseamnă să reduceţi cantitatea de ulei pe care o folosiţi la prăjeli pentru că produce inflamaţie în organism. Slăbiciune pe fondul căreia se pot dezvolta boli precum ateroscleroză, diabet şi chiar unele forme de cancer.

Ca să echilibraţi treaba la interior, mâncaţi de trei ori pe săptămână peşte, scoici, ori alte vietăţi din apă. Nu spuneţi nu nici linguriţelor cu ulei de măsline presat la race. Trei, patru pe săptămână. Conţin omega 9.

Citit 1355 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.