Vă veţi CĂSĂTORI sau nu? Patru tipare care determină VIITORUL unui cuplu

Vă veţi CĂSĂTORI sau nu? Patru tipare care determină VIITORUL unui cuplu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tipul de relaţie poate indica dacă două persoane au sau nu şanse mari să îşi petreacă restul vieţii împreună, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Illinois, Statele Unite. Potrivit omului de ştiinţă Brian Ogolsky, conducătorul studiului, există patru tipare relaţionale pentru cuplu, influenţate de schimbarea disponibilităţii în ceea ce priveşte angajamentul căsătoriei, precum şi de motivele acestei schimbări. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 376 de cupluri necăsătorite, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

În cele nouă luni de analiză, echipa lui Ogolsky a identificat patru tipare diferite de relaţie: dramatice, conflictuale, influenţate de reţelele de socializare şi orientate către partener. O proporţie de 34 la sută din cuplurile implicate în studiu s-au încadrat în tipologia dramatică. Aceste cupluri sunt, de obicei, mai tulburate decât cele care fac parte din celelalte trei tipologii, şi petrec mai puţin timp împreună. Pe de altă parte, 12 la sută din cupluri s-au regăsit în tiparul relaţiilor conflictuale acestea având cele mai multe certuri. Totuşi, potrivit „The Independent”, relaţiile lor sunt mai bine sudate decât în cazul cuplurilor dramatice.

Al treilea grup este cel al relaţiilor influenţate de reţelele de socializare, pe care l-au „adjudecat” 19 la sută din participanţii la studiu. În final, 30 la sută din cuplurile analizate au relaţii orientate către partener, în cadrul acestora fiind foarte importantă fericirea persoanei iubite. Totuşi, aceste persoane îşi pot schimba uşor disponibilitatea faţă de angajamentul căsătoriei. În plus, în cadrul studiului, cuplurile care au declarat că intenţionează să se căsătorească au fost rugate să noteze într-un calendar datele la care au picat pe gânduri cu privire la pasul cel mare. În urma analizării rezultatelor s-a descoperit că persoanele aflate în relaţii dramatice au cele mai mari şanse să se despartă înainte să ajungă la căsătorie. Pe de altă parte, în cazul celor orientaţi spre fericirea partenerului şi al cuplurilor cu relaţii conflictuale, şansele despărţirii sau ale unui divorţ sunt mult mai mici.

(Surse online)

Citit 1054 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.