Care este CEA MAI BUNĂ ORĂ pentru CINĂ şi ce să EVIŢI să mănânci seara

Care este CEA MAI BUNĂ ORĂ pentru CINĂ şi ce să EVIŢI să mănânci seara
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă vrei să fii în formă, să nu iei kilograme în plus, trebuie să mănânci sănătos şi echilibrat, dar mai ales să respecţi un orar alimentar, mai precis să-ţi stabileşti un program fix pentru a lua cele trei mese principale ale zilei.

În cazul mesei de seară, nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, întrucât acestea pot îngreuna digestia. Iată, aşadar, ora la care este indicat să servim cina pentru a ne menţine în formă!

Ora ideală pentru a lua masa de seară este cuprinsă în intervalul 18,00 - 18,30, mai ales că, după ora 20,00, activitatea sistemului digestiv se reduce, noaptea au loc procese care ţin de partea de detoxifiere, de prelucrare şi asimilare a alimentului, scrie clicksanatate.ro.

Persoanele care sforăie noaptea, cele care suferă de dispnee sau apnee nu ar trebui să consume seara mâncăruri grele, băuturi alcoolice, apă carbogazoasă, băuturi carbogazoase, pentru că în mod cert vor avea parte de un somn agitat. De asemenea, persoanele care suferă de gastrită, ulcer, reflux gastro-esofagian nu ar trebui să abuzeze de alimente după ora 20,00.

Citit 2296 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.