INOVAŢIE pentru cei care urăsc PREZERVATIVELE şi vor o partidă SIGURĂ de SEX

INOVAŢIE pentru cei care urăsc PREZERVATIVELE şi vor o partidă SIGURĂ de SEX
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prezervativul este, mai ales pentru unii bărbaţi, un „duşman” al plăcerii sexuale. Din acest motiv, unii dintre noi ajung să renunţe la această metodă de protecţie, expunându-se astfel bolilor cu transmitere sexuală, dar şi sarcinilor nedorite. O echipă de cercetători vine însă în ajutorul celor care urăsc prezervativele, încercând să creeze contraceptivul extern cu o textură asemănătoare pielii umane.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Wollongong din Australia încearcă să creeze prezervativele „ideale”, a căror textură să nu diminueze plăcerea sexuală, potrivit ediţiei americane a revistei „Cosmopolitan”. Prezervativele testate de cercetători sunt realizate din hidrogel (n.r. - gel în care mediul de dispersie este apa), un material cu o textură asemănătoare ţesuturilor de piele umană „unsă” cu lubrifiant, şi se numesc „Geldoms”. „Sunt neobişnuite la atingere. Ai spune că atingi pielea acoperită cu lubrifiant a unei persoane”, a declarat neurocercetătorul Joseph Ciorciari, de la Universitatea din Swinburne.

În teste se mai află alte patru prezervative din latex sau hidrogel, dar combinaţia dintre hidrogel şi lubrifiant este cea „câştigătoare”, spun oamenii de ştiinţă, fiind singura care, în timpul studiului, a stimulat anumite centre nervoase din creier care nu se activează, în mod obişnuit, în timpul sexului cu prezervativ.

(Surse online)

Citit 1806 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.