PAMFLET/ Ciumacenco, mai trist ca niciodată

PAMFLET/ Ciumacenco, mai trist ca niciodată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

*Cum a reuşit un copil de la grupa mijlocie să îi răstoarne lui Ciumacenco întregul sistem de valori

 

Nicuşor Ciumacenco e pur şi simplu dărâmat de câteva zile / A aflat că Moş Crăciun nu există

Nicuşor Ciumacenco, poreclit copilul (minune) al politicii gălăţene, e cu psihicul la pământ de la începtul acestei săptămâni. Prezent la o serbare la o grădiniţă din Galaţi, Ciumacenco a aflat de la un copil din grupa mijlocie crudul adevăr: Moş Crăciun nu există, este doar o plăsmuire a adulţilor pentru a le face viaţa mai frumoasă copiilor. Potrivit martorilor, în primă fază, Ciumacenco a râs cu poftă, crezând că acel copil glumeşte. După ce un alt copilaş, de data asta de la grupa mică, a confirmat spusele primului copil, Nicuşor Ciumacenco s-a schimbat la faţă şi a intrat pur şi simplu în depresie. „E dărâmat psihic. Întregul lui sistem de valori a fost răsturnat. Nu e uşor să te confrunţi cu o asemenea informaţie, mulţi cedează psihic. Iniţial, vreme de vreo două zile, a fost în faza de negaţie, tot nu îi venea să creadă că aşa ceva e posibil. Pe urmă, după ce s-a mai consultat şi cu alţii, s-a lămurit şi a acceptat crudul adevăr. Sper să îl pun pe picioare în câteva luni, sper să fie apt pentru confruntarea electorală de la anul. Nu e uşor să treci prin aşa ceva, e o traumă care poate să îl marcheze pe viaţă”, a spus Eliza Sufleţel, psihologul lui Ciumacenco. Politicianul gălăţean a refuzat să comenteze informaţia, rezumându-se la o declaraţie scurtă: „Bine măcar că a rămas Iepuraşul de Paşti”.

 

Studiu / Nouă cudălbeni din zece confundă altarul cu cârciuma: „E fum şi sunt oameni în genunchi”

Un studiu realizat de Academia din Cudalbi confirmă ceea ce multă lume bănuia deja. Cei mai mulţi cudălbeni, peste 90 la sută mai exact, confundă altarul din biserici cu o cârciumă. Un sondaj realizat printre câţiva cudălbeni a scos la iveală motivele confuziei. „Păi, în primul rând, nici la cârciumă, nici în altar nu vezi femei. Apoi, toată lumea ştie că şi colo, şi colo există băutură şi trebuie să laşi bani”, a spus Mitică Păhărel, cudălbean. Un consătean a explicat mai departe motivele confuziei. „Cum să nu ţi se pară la fel, când în jurul altarului şi în jurul cârciumii sunt mereu oameni în genunchi? Ca să nu mai vorbim de faptul că iese fum gros. Aaa, şi, din când în când, din ambele locuri mai iese câte unul cântând, asta mi se pare mie că sporeşte confuzia cel mai tare”, a completat Vasile Halbă, cudălbean. Potrivit studiului Academiei din Cudalbi, în acest fel se explică de ce la biserică nu vine nimeni, în vreme ce cârciumile din localitate sunt mereu doldora de muşterii. „Până la urmă, oamenii au dreptate. Dacă văd că e la fel în ambele locuri, se duc acolo unde se simt ei mai bine. E logic. Oamenii aleg comoditatea, iar cudălbenii nu fac excepţie”, a spus un cercetător din Cudalbi.

 

Pâslaru a explicat de ce nu vrea câini la stână: „E concurenţă neloială; javre sunt doar în politică”

Florin Pâslaru, unul dintre susţinătorii legii prin care se limitează numărul de câini de la stâni, a explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale. Într-o conferinţă de presă extraordinară, Florin Pâslaru a spus că el şi restul colegilor din Parlament îşi doresc să fie unici în ţară. „Cum să fie câini la stâni? E anormal. Singurul loc în care trebuie să existe javre e politica. Să fie clar, nu vom accepta niciodată să fim concuraţi în mod neloial”, a tunat Pâslaru la conferinţa de presă. De asemenea, politicianul gălăţean spune că legea ar fi fost mult mai restrictivă dacă ar fi cuprins şi o serie de amendamente pe care le-a propus iniţial. „Legea mai cuprindea şi interdicţia ciobanilor de a mânca usturoi, pentru că exista riscul ca oierii să se folosească de omonimie şi să bage nişte căţei la stână”, a mai explicat Pâslaru. Pesedistul gălăţean a făcut apoi şi o întreagă filozofie legată de rangul în politică. „Uite, de exemplu, eu sunt un adevărat dulău în politică. Mai vine câte unul din ăsta tânăr, cum a fost cântăreţul Sturzu, care se credea şi el dulău, dar, de fapt, era doar un cotei nenorocit”, a punctat Florin Pâslaru.

 

Eugen Durbacă a dispărut de câteva zile / Surse: „Stă ascuns până trece Ignatul”

Panică la Partidul Conservator şi în Senatul României. Politicianul gălăţean Eugen Durbacă a dispărut subit de o săptămână, iar nimeni nu reuşeşte să dea de el. Durbacă are telefonul închis, pe la partid şi pe la Senat nu a mai dat de pe 10 decembrie, iar apropiaţii lui se tem de ce e mai rău. Cu toate acestea, există o speranţă că Durbacă ar fi totuşi în viaţă. Potrivit unor surse din politică, Durbacă are oroare de zilele premergătoare Crăciunului. „Stă ascuns până trece Ignatul. Nu ştim din ce motiv se teme ca dracul de tămâie de această dată din calendarul creştin. E un scenariu care se cam repetă în fiecare an. Dispare pe 10-12 decembrie şi apare deodată a doua zi după Ignat. Mai mult, după ce revine, e zâmbitor şi bucuros de parcă s-ar fi născut a doua oară”, a spus o sursă din politica gălăţeană. Acesta este, de fapt, şi motivul pentru care, deşi apropiaţii lui sunt panicaţi, încă nu au fost anunţate autorităţile şi dispariţia sa nu a fost anunţată oficial. „Încă nu îl căutăm. Mai aşteptăm până după Ignat şi dacă nici atunci nu apare... vom vedea”, a spus un coleg de la Senat.

 

Senatorul Vecilor


 

La Cudalbi se taie porcul din răzbunare:

„A dat peste butoiul cu vin şi l-a dărâmat”

 

Un porc din Cudalbi a avut parte de un tragic sfârşit zilele acestea, deşi nu avea nicio programare la cârnaţi. Nea Ion, localnic, nu avea de gând să taie porcul de Crăciun întrucât nu îi place carnea de porc şi, în plus, medicul i-a recomandat să evite alimentele care conţin o doză prea mare de colesterol. Însă un eveniment, petrecut la începtul acestei săptămâni, l-a făcut pe Nea Ion să îşi taie porcu' cu o cruzime greu de imaginat: porcul a scăpat din coteţ, a intrat în magazie şi a dărâmat un butoi de 300 de litri cu vin. Potrivit vecinilor, Nea Ion a devenit brusc o fiară şi a urlat timp de câteva minute „Răzbunare!!! Răzbunare!!!”, după care şi-a căsăpit porcul cu multiple lovituri de topor. „Eu nici nu voiam să îl mănânc, îl ţineam în bătătură aşa, ca prieten, că era deştept. Dar nu ştiu ce l-a apucat de a intrat în magazie şi a dărâmat butoiul. Totul până la vin!!! Nu e posibil să te atingi de ce am eu mai sfânt pe acest pământ şi să speri apoi că poţi scăpa cu viaţă. L-am ucis, recunosc, şi nici măcar nu îmi pare rău. Dacă aş putea da timpul înapoi l-aş mai ucide o dată, însă de data asta l-aş spânzura. Să fie şi gâtul lui torturat aşa cum va fi torturat gâtul meu în următoarea perioadă”, a declarat la Poliţie Nea Ion.

 

Animal cu Şoricul Gros

 

Biserica, solidară cu Marius Stan:

„Nici de Paşti nu vom mai avea lumină”

 

Şefii Bisericii Ortodoxe din Galaţi se declară solidari cu deciziile din această iarnă ale primarului Marius Stan. Pentru că de Crăciun Galaţiul nu a fost îmbrăcat în luminiţe, sfinţii părinţi din Galaţi au hotărât ca nici de Paşti să nu mai aducă lumină. „Nu ştim dacă primarul Marius Stan are dreptate sau nu să încalce tradiţia, dar ştim că trebuie să fim cu toţii consecvenţi. Noua paradigmă a sărbătorilor creştine prevede de acum încolo că nici de Paşti nu vom avea lumină. Nu e lumină pe străzi de Crăciun, nu va fi lumină nici de Paşti nicăieri”, a spus părintele Toma, de la biserica „Magii de la Răsărit”. Primarul Marius Stan a fost luat prin surprindere de decizia bisericii, dar a apreciat-o drept una normală. „Pare o decizie înţeleaptă pentru că dacă vrem să obişnuim oamenii cu greul trebuie să fim consecvenţi în acţiunile noastre de a-i lăsa în întuneric”, a spus primarul Marius Stan.

 

Prinţul Întunericului


Poliţiştii şi-au luat segway, dar nu le pot folosi:

„Nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă”

Investiţie inutilă la Poliţia Locală din Galaţi. 30 de segway, acele biciclete speciale electrice cu auto-echilibru, au fost achiziţionate de instituţia gălăţeană. Din păcate, însă, acestea nu pot fi folosite cel puţin până în luna martie. „Nu am fost atenţi la licitaţie şi le-am luat doar cu cauciucuri de vară. Pe de o parte, nu ne lasă legea să le folosim, iar pe de altă parte ne cam ducem de-a berbeleacul dacă ne urcăm pe ele. De fapt, nici nu ştiu dacă e de vină cauciucul sau pur şi simplu nu reuşim noi să ne ţinem echilibrul”, a explicat un poliţist local, adică din Galaţi. Motivul pentru care Poliţia Locală a achiziţionat dispozitivele este unul simplu: pentru anihilarea bandelor de micţionari publici. „Nu prea putem să îi arestăm pe cei care urinează pe stradă pentru că ne e scârbă că călcăm pe acolo. Aşa că am făcut aceste achiziţii”, a explicat unul dintre şefi.

 

Poliţişti din Local

 

Culmea tupeului

Electrocentrale cere bani pentru deszăpezire

 

Electrocentrale Galaţi furnizorul de agent termic pentru oraşul nostru vrea să factureze municipalitatea şi pentru servicii de deszăpezire. Este vorba despre acele porţiuni din stradă şi de trotuar din Galaţi pe sub care trec magistralele de apă caldă şi căldură. „Când vine zăpada, noi ne facem treaba. Practic, acele porţiuni vor fi sigur eliberate de zăpadă în cel mai scurt timp. E normal să cerem bani pentru că e un serviciu adus comunităţii din Galaţi”, a explicat şeful Electrocentrale, Mustafa Sinan. Primarul Marius Stan a declarat că va analiza cererea societăţii.

 

Sinan Paşa


Poliţiştii gălăţeni îşi pregătesc radarele

„Am auzit că Moş Crăciun e vitezoman”

Un comando de poliţişti gălăţeni de la brigada rutieră s-a pregătit în această iarnă să-l „ardă” pe Moş Crăciun. „Are milioane de copii de vizitat în noaptea de Crăciun şi, conform legilor fizicii, ca să ajungă la toţi, trebuie să bage viteză. Am setat deja radarele”, au anunţat poliţiştii.

RaDar de Crăciun


Tarifele la Zoo vor rămâne aceleaşi în 2016

„Preţurile, valabile şi la Gârboavele, şi pe Eroilor”

Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a anunţat că nu doreşte să majoreze preţul de intrare la Grădina Zoologică la anul, chiar dacă vor fi aduse mai multe exponate. „Preţurile vor fi aceleaşi atât la sediul de la Gârboavele, cât şi la sediul central, de pe Eroilor”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

 

Consiliul Nutreţului

 


Pamflet în versuri

Alertă! (cod negru de lene) de Submarin Cosorescu

!mocârţanul cu cap zero/ stă pe trotuar şi scuipă

ca să vadă trecătorii/ ce mai limuzină are...

dacă-i zici că n-are lege,/ el o face pe deşteptul

şi te-njură milimetric,/ mai dihai ca-n drumul mare!

 

!iată-l, biet analfabetul,/ ca ţăruşul şede-n cale

şi trânteşte imprecaţii/ în direct, şi beşteleşte,

calcă peste frumuseţe,/ deferenţă, demnitate,

murdăreşte tot ce-nseamnă/ getic, dacic, româneşte!

 

!graseiază franţuzeşte,/ cere drepturi în engleză,

scumpul mamei nu transpiră/ la obraz, la-ndatorire,

cârcoteşte când e vorba/ de morală şi de muncă,

suflă mucii pe morminte,/ dă cu barda-n monastire!

 

!lenea-i vine ca o haină/ de comandă...e cod negru

de urât şi trândăvie.../ mocârţanu-şi varsă „harul”,

uite-aşa, pe unde-apucă.../ şi se vede: sărmănelul

n-a mai îngăimat o buche,/ hăt, de când abecedarul!

 


Bulă unul dintre poliţişti: De asta sunt bune maşinăriile astea. Putem să-i prindem lejer pe cei care urinează pe stradă, că nu ne udăm

 

Legendă: Un poliţist explică utilitatea dispozitivelor achiziţionate


 

Bulă durbacă: Uite-aşa fac la Senat cât e ziua de lungă: mai casc, mai ridic o mână... Ştiţi cum trece timpul...

 

Legendă: Eugen Durbacă explică pe îndelete activitatea sa de Senator


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".


 

 

 

 

 

 

 

 

Citit 1491 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2015 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.