Cele mai bune filme din 2015

Cele mai bune filme din 2015
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu numeroase hituri cinematografice, anul 2015 a fost unul de succes pentru marile companii producătoare de film. Titluri ca "Jurassic World" sau "The Hunger Games Mockingjay Part 2" sunt în fruntea clasamentului încasărilor din cinematografe, însă cum stau lucrurile în ceea ce priveşte acel segment al publicului ce a preferat să vizioneze producţiile anului din confortul propriei locuinţe? Cu totul diferit şi surprinzător, spun cei de la Google Play, conform unei recente analize preluată şi de collider.com.

Ultimul loc în Top 10 este ocupat de filmul senzaţie al verii şi, de altfel, cu cele mai mari încasări ale anului, la nivel internaţional, "Jurassic World". Filmul a obţinut 1,669 miliarde de dolari din toată lumea şi este cel de-al treilea în topul celor mai profitabile producţii din toate timpurile (după "Avatar" şi "Titanic"). Utilizatorii Google Play (prin Android sau TV) au mai plătit pentru vizionarea lui "The Avengers: Age of Ultron", "Get Hard" (locul 8!), "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", "Big Hero 6", "Kingsman: The Secret Service" sau "The Interview".

Podiumul este ocupat de "American Sniper" şi de două producţii din 2014, ale căror staruri şi acţiune au atras suficient de mult publicul şi anul acesta. "Lucy", thrillerul cu premisă SF al lui Luc Besson (cu Scarlett Johansson, în rol central) se află pe locul 2 în preferinţe, iar cel mai dorit film de către utilizatorii magazinului online a fost "Interstellar", epica aventură în timp şi spaţiu semnată de Christopher Nolan.

Sursa Cinemagia.ro

Citit 1892 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.