CELE MAI SIGURE ŢĂRI - Unde te poţi adăposti în caz de RĂZBOI
Foto: Foto: dustsplat

CELE MAI SIGURE ŢĂRI - Unde te poţi adăposti în caz de RĂZBOI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elveţia

Elveţia este recunoscută în toată lumea pentru poziţia ei neutră, chiar dacă este un stat foarte bine înarmat. În cazul în care ar putea izbucni un conflict, refugiaţii s-ar putea adăposti în Alpii Elveţieni.

Tuvalu

Statul insular se află într-o zonă izolată din Oceanul Pacific. Din cauza populaţiei sale  foarte reduse şi a lipsei unor resurse naturale semnificative, Tuvalu nu reprezintă o ameninţare pentru ţările vecine.

Noua Zeelandă

Este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume. La fel ca Elveţia, Noua Zeelandă are un relief alpin bogat, care poate servi drept adăpost refugiaţilor de război.

Bhutan

Teritoriul statului Bhutan este înconjurat de Munţii Himalaya, care pot oferi adăpost în caz de conflict. Începând cu anul 1971, moment în care aderă la ONU, ţara a adoptat o poziţie neutră, asemănătoare Elveţiei.

Chile

Este una dintre cele mai prospere ţări de pe continentul sud-american. Teritoriul statului cilian este înconjurat la graniţe de Munţii Anzi.

Islanda

Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai paşnice ţări din lume. Statul islandez nu are graniţă cu nicio ţară, iar relieful său înalt poate permite adăpostirea unor refugiaţi.

Irlanda

Deşi este o ţară dezvoltată, Irlanda nu are legături strânse cu niciun stat ce ar putea fi angrenat într-un conflict de amploare mondială. Mai mult decât atât, Irlanda are o tradiţie îndelungată de neutralitate militară.

Fiji

Statul insular este localizat în Oceanul Pacific, nefiind, astfel, o ameninţare pentru alte naţiuni. Mai mult decât atât, Fiji are o populaţie redusă şi resurse naturale care nu reprezintă interes pentru posibilii inamici.

Sursa descopera.ro

Citit 2547 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.