PAMFLET/ Florin Pâslaru sare în ajutorul Antenelor

PAMFLET/ Florin Pâslaru sare în ajutorul Antenelor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Pentru că e şi el în pericol să fie evacuat cu TV Galaţi cu tot, Florin Pâslaru sare în sprijinul lui Mircea Badea şi a lui Mihai Gâdea * Rubrica Pamflet vă prezintă în exclusivitate soluţia lui Florin Pâslaru pentru salvarea libertăţii de expresie


Şi TV Galaţi va fi evacuată / Florin Pâslaru nu a plătit întreţinerea pe decembrie

Atentate peste atentate la libertatea de expresie! Nu doar emisia Antenelor este în pericol în aceste zile, ci şi cea a mult-îndrăgitei TV Galaţi, aflată în proprietatea lui Florin Pâslaru. Astfel, potrivit unor informaţii pe care le-am primit la redacţie, se pare că şi TVG va fi evacuată peste câteva zile, din cauza unor abuzuri comise de şeful de asociaţie de la blocul în care funcţionează televiziunea lui Pâslaru. "Este un abuz, un adevărat atentat la libertatea de expresie. Le cer gălăţenilor să iasă în stradă să îşi apere televiziunea", a declarat Florin Pâslaru.

De cealaltă parte, adiministratorul blocului spune că este o acţiune legală şi că nu face altceva decât să pună în aplicare prevederile unei hotărâri a Comisiei de Cenzori de la asociaţie. "Nu şi-a plătit întreţinerea pe decembrie. Este atât de simplu. La noi în bloc, toată lumea este la zi şi nu ptem suferi cu toţii doar pentru că domnul Pâslaru are o problemă cu datul banilor", a comentat Nea Marcel, adminsitrator.

Deja Guvernul şi Preşedinţia României au luat atitudine pe tema iminentei încetări a emisiei TVG. "Este o simplă aplicare a legii. Nu am fost informat pe această temă şi nici nu trebuia. Administratorul aplică legea fără să înştiinţeze Guvernul", a comentat Dacian Cioloş. "Mi se pare un pic abuzivă acţiunea şefului de scară, trebuie văzut în ce măsură se îngrădeşte libertatea de expresie", a compentat şi Klaus Iohannis.

Pâslaru sare în apărarea Antenelor: "Nu închideţi emisia, faceţi ca mine: daţi documentare cu pinguini"

Florin Pâslaru ştie cum poate fi apărată televiziunea poporului Antena 3. Potrivit unor informaţii din piaţa media, deputatul gălăţean le-a şi propus lui Mircea Badea şi Mihai Gâdea o soluţie ca să nu oprească mecanismul jurnalistic de caliatet. „Trebuie să facă aşa cum am făcut eu. Când nu am mai avut unde şi cu cine să fac televiziune am cumpărat en-gros nişte documentare cu pinguini, foci, veveriţie şi cimpanzei, din care trăiesc şi acum. E simplu. În loc să dai o emisiune cu Badea, bagi un documentar cu cimpanzei. În loc să dai o dezbatere cu Gâdea, foloseşti un documentar cu pinguini. Am ajuns la concluzia că, de multe ori, aceste documentare sunt şi mai vizionate, şi chiar mai echilibrate din punct de vedere jurnalistic. Telespectatorii nici nu vor simţi diferenţa", a punctat Florin Pâslaru.

Potrivit unor foşti angajaţi TVG (unul actual nu am descoperit încă), în arhiva TVG s-ar afla în prezent peste 3.000 de documentare cu pinguini, care ar asigura o emisie de cel puţin zece ani. "Şi asta fără reluări", a punctat fostul angajat al TVG, neplătit de mai bine de 15 ani de Florin Pâslaru.

Primarul Brăilei, evacuat din arestul de la Galaţi: "Făcea scandal, dădea manelele la maxim"

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, nu a mai fost lăsat să stea în arestul Poliţiei Galaţi. Autorităţile locale gălăţene promiseseră că vor face pace cu brăilenii şi că le vor oferi celor din oraşul vecin cazare gratuită la Galaţi, dar iată că, din nou, nu s-au putut ţine de cuvânt. "Aşa este, am vrut să îngropăm securea războiului cu Brăila şi, ca un prim pas, le-am oferit din ospitalitatea noastră locuitorilor oraşului vecin. Dar nu s-a putut, vă spun sincer. Vecinii lui Simionescu s-au plâns că acesta făcea scandal şi dădea la maxim manelele chiar în toiul nopţii. Era total necivilizat. Scuipa seminţe pe jos, înjura întruna şi arunca cu coji de banane pe geam. Pur şi simplu, nu te înţelegeai cu el. Ca să nu mai spun că nici măcar nu saluta vecinii", a declarat primarul Galaţiului, Marius Stan.

Supărarea primarului gălăţean este că, în perioada în care a avut viză de flotant la Galaţi, Simionescu a refuzat să îl primească în vizită pe Marius Stan. "Am vrut să merg în audienţă la el, să facă pregătire cu mine pe teme de administraţie publică. Şi a refuzat. Păi asta e atitudine? Adică noi îţi dăm masă, îţi dăm casă, iar tu ne tratezi cu dispreţ? Să se ducă la el la Brăila şi să nu mai calce în veci la Galaţi”, a declarat primarul Marius Stan.

Studiu: În perioada preelectorală, politicenii mănâncă de 439 de ori mai mult rahat

Previzibil! Ceea ce bănuia fiecare cetăţean al acestei ţări a fost confirmat de un studiu sociologic al specialiştilor de la Universitatea „Dunărea de Jos”. Astfel, potrivit cercetării denumite „Rahatul încotro?”, în perioada preelectorală, nivelul de rahat pe care îl mănâncă un politician obişnuit creşte de 439 de ori faţă de o perioadă obişnuită. Cifrele sunt, însă, mult mai mari, dacă acel policitian candidează pentru vreo funcţie publică. Autorii studiului au arătat că un candidat la postul de consilier (local sau judeţean) mănâncă de 744 de ori mai mult rahat, în vreme ce un candidat la Primărie şi unul la peşedinţia Consiliului Judeţului se hrăneşte cu de 986 de ori mai mult rahat decât în orice altă perioadă din ciclul electoral.

"Nu ştim care este explicaţia, dar, din câte am putut deduce noi, ori le place foarte mult să mănânce rahat, ori li se face poftă văzându-i pe alţii cum înfulecă rahat. Ideea este că în această perioadă, toţi politicienii locali la un loc mănâncă mai mult rahat decât poate produce Galaţiul. Dacă se menţine acest ritm, până la alegerile locale este posibil să rămânem fără rahat în oraşul Galaţi. Nici nu ştim dacă să ne bucurăm sau să ne întristăm”, a comentat Relu Cazancioc, unul dintre cercetătorii care au participat la realizarea studiului.

Televiziunea Toporului


A trecut Valentine's Day, dar mai avem trei cumpene

"După 8 martie, am scăpat definitiv"

Deşi au trecut cu bine peste Valentine's Day, bărbaţii sunt în continuare îngrijoraţi de perioada nefastă din an pe care o traversăm. Potrivit tradiţiei, ultimele două săptămâni din februarie şi prima săptămână din martie poartă numele de Săptămânile Pierzaniei, întrucât atunci sunt adunate cele mai nefaste sărbători ale anului. „Parcă a tunat şi le-a adunat. E mai întâi nenorocita de Valentine's Day, apoi, pe 24 e Dragobetele şi, ca şi cum toate astea nu erau suficiente, vin peste tine 1 Martie şi 8 Martie. Nici nu mai ştii ce cadouri să iei şi cum să le împaci pe femei... Că, evident, au aşteptări de la tine”, a declarat Costel, un bărbat obişnuit din Galaţi.

Potrivit informaţiilor de la Ambulanţa Galaţi, rata sinuciderilor creşte foarte mult în perioada aceasta în rândul bărbaţilor. „Unii nu au nervii suficient de tari şi clachează. Se întâmplă chiar după 14 februarie, iar momentul culminant este între 1 şi 8 martie”, a declarat un medic de la Serviciul de Ambulanţă Galaţi.

Ballantine's Day

Spectatorii de la un concert Smiley, luaţi pe sus

Poliţist: "Ziceau că nu au actele la ei"

Exces de zel din partea Poliţiei Locale Galaţi la un concert Smiley, într-un cunoscut club din oraş. Peste 300 de tineri au fost săltaţi de oamenii legii, pentru că au început să urle în gura mare că nu au actele la ei. „Treceam întâmplător prin zonă, când am văzut că în club erau câteva sute de tineri care spuneau în cor, citez «pierdut buletin, nu mai ştiu de unde vin». Am acţionat imediat. Operativ, am chemat în ajutor toate echipajele disponibile şi i-am dus pe toţi la secţie, pentru că au refuzat să se legitimeze”, a declarat un poliţist local din Galaţi.

Tinerii au fost ţinuţi o noapte în arest, după care, la insistenţele artistului Smiley, au fost eliberaţi. „A fost un abuz, oamenii nu aveau nicio vină. Singurul care şi-a pierdut buletinul sunt eu, ceilalţi cântau cu mine ca să mă încurajeze să trec peste acest moment”, a declarat Smiley.

Fără Acte de Vitejie


Inovaţie în câteva vii de la Cudalbi

Şi-au construit solarii şi produc de două ori pe an

Setea naşte progres! Cudălbenii demonstrează încă o dată că sunt foarte creativi atunci când vine vorba despre a-şi asigura necesarul de alcool. Astfel, mai mulţi localnici au investit în solarii, cu care şi-au acoperit viile pe care le deţin, iar acum produc de două ori mai mult vin. „Iarna era perioadă moartă pentru vie, aşa că am luat atitudine. Am acoperit totul cu solarii încă din toamnă, iar acum ne pregătim de cules. Strugurii sunt mari, zemoşi, mai durează câteva săptămâni până când o să mergem la cules. După ce culegem scoatem folia de pe solarii, iar în toamnă, pac!, scoatem V2”, a declarat Mitică Păhărel, cudălbean. Potrivit administraţiei locale, din toamnă, toate viile din Cudalbi vor fi acoperite, pentru a nu se face risipă.

Vită de vie

Meteorologii anunţă că vântul va bate din nord:

"Nu vom mai simţi duhoare din Brăila"

Veşti bune din partea Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie. Potrivit previziunilor, în următoarele două săptămâni vântul va bate numai dinspre nord. „E cea mai bună veste pe care o puteam primi. În ultima vreme, vântul a suflat numai dinspre Brăila şi a adus tot mirosul la Galaţi. Pur şi simplu, nu puteam respira, trebuia să stau zilnic cu geamurile închise. De acum încolo, va fi mult mai bine, o să putem să ne aerisim şi noi. Mai ieşim la o plimbare, la un parc... Poate să fie cît o fi de frig. Nu contează, important este să nu mai bată vântul din sud”, a declarat doamna Varvara, gălăţeancă din Micro 19.

Din păcate, previziunile pe întreg anul nu sunt la fel de optimiste. „Vor fi perioade în care vântul nu va bate deloc, dar cel mai des va bate dinspre sud”, a declarat doamna Romica, meteorolog.

Romica Ţurca


Reţeta mântuirii noastre (cotcodac şi cucurigu)

Nişte (în)frânţi de trândăvie,/ (di)stinşi cu cabluri în urechi,

scuipă seminţe cu grămada,/ ori solo, ori perechi-perechi;

şi urlă ca nişte bezmetici/ săriţi din calcul şi din schemă,

dau cu mucoase şi chiştoace,/ cu înjurare şi-anatemă;

pentru ’mnealor, buna-simţire/ n-are efect, n-are nuanţă;

boscorodesc fără oprire,/ au paie-n nas, mutelci în clanţă;

dau lecţii de mitocănie,/ de zgomotoare şi stridenţă:

mimetici cu bocanci de dandi,/ macro-gagici fără valenţă,

libidinoşi cu glugi aiurea,/ gherţoi scăpaţi din balamale,

până la os plini cu manele,/ cu jemenfiş şi cu damblale...

aceştia-s, vai, alegătorii/ aleşilor din casa aia,

unde se pune-n funcţiune/ capra, viţelul, boul, oaia

poporului cu vlagă-n beciuri,/ cu cerebel în atrofie...

unde se-ntâmplă soarta ţării/ şi unde (vecinic) se transcrie

reţeta mântuirii noastre.../ adică: „hocus-pocus”, iată,

furaţi, intraţi într-o-nchisoare/ şi scrieţi o „mahabharată”...

apoi, „abracadabra”, nene,/ „sesam, deschide-te”... şi-afară!...

[...tu-i cotcodacul ei de lege!.../ tu-i cucurigul ei de ţară!...]

Submarin Cosorescu


PSD nu neagă că ar fi furat startul campaniei electorale:

Claudiu Brânzan: "Dacă doar atât aţi văzut că am furat..."

PSD admite senin că a furat startul campaniei electorale. Potrivit unor surse politice, şefii PSD sunt mulţumiţi că doar atât au observat adversarii politici. „Dacă doar atât au observat ei că am furat, e bine. Eu zic nici să nu negăm. O lăsăm aşa, că apoi mai sapă şi după altele”, a declarat Claudiu Brânzan.

Mare Brânzan


Noi reglementări la plata impozitelor

"Doar pensionarii au voie să achite până în mai"

Primăria Galaţi a reglementat ceea ce oricum se întâmpla la plata impozitelor locale. Astfel, potrivit unei hotărâri, până în luna mai nu ai voie să îţi plăteşti impozitele decît dacă prezinţi şi cuponul de pensie. "Era logic, oricum nimeni altcineva nu stătea la rândurile alea", a spus un reprezentat al Primăriei.

Taxe Moşale


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

FOTO 1: coada

Bula unul dintre pensionari: Vă zic, Stan face treabă în Galaţi. Bine că ne lasă cozile la plata impozitelor, că altfel am uita cum era în comunism.

 

Legendă: Gălăţenii îşi plătesc taxele azi ca să afle cum era ieri

 

FOTO 2: saghian durbaca

Bula Saghian: Ia zi, Eugene, te bagi să candidezi din partea PSD? Pentru noi ar fi totuna: tot din gunoaie te-ai ridicat. Şi, oricum, nu câştigăm.

 

Legendă: Saghian îi face o propunere decentă lui Durbacă

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".        

 

 

 

 

 

 

Citit 2775 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.