CE PUNEM PE MASĂ/ Cum alegi roşiile sănătoase

CE PUNEM PE MASĂ/ Cum alegi roşiile sănătoase
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vrei să alegi doar roşii sănătoase atunci când faci piaţa? Pentru aceasta, trebuie să acorzi atenţie formei, culorii, texturii şi mirosului roşiilor. Iată câteva sfaturi preluate de pe feellikecooking.ro.

Evită roşiile cu “moţ”!

În ultimii ani, au apărut pe piaţa din România roşiile ţuguiate pe care foarte multă lume le cumpără. Motivul pentru care acea malformaţie apare este utilizarea excesivă a stimulentului de coacere Ethrel şi a stimulentului şi pesticidului de tip hormonal 2.4-D. Aşadar, pentru ca salata să fie mai sănătoasă, evitaţi cu orice chip achiziţionarea acestui tip de roşii.

Miroase-le!

Mirositul roşiilor este o metodă foarte bună de sortare a acestora atunci când faci cumpărăturile. Dacă nu simţi acel miros lemnos dulce, treci la taraba următoare. Dacă sunt crescute într-un mod eco, fără îngrăşăminte, pesticide şi alte substanţe, îşi vor păstra mirosul care te duce cu gândul la grădina bunicii şi care garantează o masă sănătoasă, scrie adevarul.ro.

Atenţie la aspect!

Roşiile bune nu trebuie să aibă o culoare întunecată sau pală, ci un roşu aprins. De asemenea, roşiile care prezintă lovituri nu mai sunt la fel de bune. Deseori, oamenii consideră că o roşie pe care se regăsesc semne de lovituri reprezintă garantul faptului că vin din grădina celui de la care le cumpără, şi nu din importuri.

Citit 2136 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.