Fără pixuri şi gloanţe. Jurnaliştii gălăţeni au TESTAT ARMA lui Robin Hood (FOTO)

Fără pixuri şi gloanţe. Jurnaliştii gălăţeni au TESTAT ARMA lui Robin Hood (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ieşită din tiparele după care se desfăşura în anii din urmă, Ziua Poliţiei Române a conţinut o notă de inedit nu doar prin absenţa momentelor festive destinate celor care o slujesc, ci şi pentru colaboratorii instituţiei, în speţă jurnaliştii.

Obişnuiţi ca în fiecare an de 25 martie să pună mâna pe pistoale şi să îşi arate şi alte talente decât în ale scrisului, gazetarii gălăţeni au fost puşi în faţa unei experienţe pe cât de noi, pe atât de provocatoare. Dacă incinta le era cunoscută de la precedentele antrenamente anuale cu armele de foc, respectiv poligonul IPJ, la fel ca şi tintele-piept pe care se obişnuiseră să le ciuruiască, nu la fel de familiare le-au fost armele cu care au fost provocaţi să îşi încerce dibăcia: arcuri cu săgeţi!

Astfel, jurnaliştii s-au trezit că trebuie să uite urgent a lua ţinta prin cătarea pistolului şi a apăsa lin pe trăgaci, pentru a-şi încorda muşchii şi a întinde coarda, exact ca pe vremea lui Robin Hood. Cert este că provocarea nu i-a trimis la colţul ruşinii, deşi absolut toţi erau la prima experienţă de acest gen, dovadă fiind şi punctajul.

Primul clasat pe podiumul mixt a fost Ciprian Şchiopeţ (operator Realitatea Tv), care a ochit 29 de puncte din 30 posibile, urmat de Nicu Nedelcu (operator Vox Tv), de Alina Brandabur-Salanţi (corespondent Prima Tv) şi de Dan Cucu (operator Pro Tv).

Pentru că trasul cu arcul a fost la prima ediţie, toţi participanţii au primit diplome de participare, dar şi promisiunea că pe viitor vor avea ocazia să îşi perfecţioneze abilităţile în acest sport frumos, nobil şi cu o tot mai mare priză printre tinerii şi copiii din Galaţi.

 

Citit 1766 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2016 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.