SECRETELE relaţiei perfecte/ Tehnicile care garantează o viaţă de cuplu plină de dragoste şi armonie
Foto: Sursa foto: Internet

SECRETELE relaţiei perfecte/ Tehnicile care garantează o viaţă de cuplu plină de dragoste şi armonie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)


Cuplurile fericite ştiu secretele unei relaţii de succes. Aceştia au ales să aplice tehnicile care le garantează reuşita în viaţa de cuplu. Aşteptările oamenilor privind relaţiile sunt stabilite de standardele sociale şi media de la Hollywood, modificându-le percepţiile asupra realităţii. Uneori, oamenii învaţă cum să aibă grijă de persoana iubită, după ce trec printr-o relaţie eşuată. Conform bloggerului Raquel Harbin, există câteva lucruri pe care cuplurile fericite le fac diferit faţă de majoritatea cuplurilor care eşuează de cele mai multe ori.

Nu se răzbună unul pe altul


Atunci când partenerul sau partenera de viaţă face un lucru pe care tu nu ţi-l doreşti, nu este în regulă să încerci să te răzbuni şi să faci şi tu acelaşi gest. Acest fel de comportament poate fi acceptat la vârste mai mici, prin liceu, prin simplul fapt că nu eşti suficient de matur să ştii ce e mai bine pentru o relaţie de lungă durată. Nimeni nu este perfect, dar există întotdeauna loc de mai bine, pentru toţi. Oamenii care au relaţii bazate pe fericire pot recunoaşte atunci când au greşit, în loc să dea vina pe celelalte persoane atunci când apare o problemă. Ei găsesc o cale pentru a o rezolva, se iartă reciproc şi merg mai departe.

Nu se ceartă şi se împacă în fiecare săptămână


După o perioadă lungă de timp în care te cerţi şi te împaci în repetate rânduri cu persoana iubită te întrebi unde duce această relaţie. Te gândeşti cum să ai o relaţie serioasă în timp ce eşti pregătit mereu să îţi părăseşti partenerul. Oamenii care au relaţii reuşite nu se despart atunci când întâmpină probleme. Ei se preţuiesc unul pe celălalt şi vor evita să piardă ceea ce au clădit împreună.

Ştiu că dragostea nu e de ajuns


Ideea de dragoste bazată pe sinceritate şi respect e tot ce îţi poţi dori. Să spui "Te iubesc!" nu este însă suficient, dacă nu faci ceva în plus. Să îţi dovedeşti sentimentele prin confesiuni şi mesaje, prin plânsete şi rugăminţi, nu este de ajuns. Oamenii care se iubesc cu adevărat îşi demonstrează dragostea unul faţă de altul în multe alte feluri.

Apreciază ceea ce au


Cuplurile fericite nu se concentrează numai pe lucrurile pe care nu le au şi pe care şi le doresc. Nu compară relaţia lor cu a altora. Ei se simt mulţumiţi cu ceea ce au şi mai ales cu persoana pe care au ales-o să le fie alături, de-a lungul vieţii. Ei nu au nevoie să fie cu altcineva chiar şi atunci când au probleme de cuplu.

Respect reciproc


Respectul este definit ca un sentiment de admiraţie profundă pentru cineva sau ceva demonstrat prin abilităţi, calităţi sau realizări. Respectul este cel mai important lucru dintr-o relaţie. Este sentimentul pe care toţi şi-l doresc şi, fără el, relaţia nu va triumfa. Nu există abuzuri fizice sau verbale sau vreun altfel de control. Totul vine de la sine.

Se dezvoltă împreună


Cuplurile fericite construiesc împreună şi îşi stabilesc obiective comune pe care vor să le îndeplinească cât mai repede. Le pasă de viitorul lor şi sunt convinşi că împreună vor reuşi să dobândească tot ce îşi propun. Se susţin reciproc şi lucrează în echipă, concluzionează blogerul Raquel Harbin. (Surse online)

Citit 3886 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.