Tehnici eficiente pentru prelungirea plăcerii SEXUALE
Foto: Sursa foto: Internet

Tehnici eficiente pentru prelungirea plăcerii SEXUALE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O partidă de sex durează, în medie, 5,4 minute, din momentul în care s-a produs penetrarea. Însă plăcerea poate fi prelungită, dacă atât bărbatul, cât şi partenerea lui ţin cont de câteva detalii, explică un cunoscut sexolog.

Un studiu realizat recent de Universitatea din Queensland, Australia, la care au participat 500 de cupluri, a arătat că un act sexual durează, în medie, 5,4 minute. Participanţii au fost rugaţi ca timp de o lună să facă sex utilizând un cronometru special, care se declanşa în momentul penetrării şi se oprea imediat după ejaculare. Chiar dacă aceasta a fost media, cercetarea a arătat că un act sexual poate să dureze, în funcţie de diverşi factori, de la 44 de secunde la 44 de minute. În lumina acestor rezultate, cunoscutul sexologul britanic Tracey Cox le-a oferit o serie de sfaturi cuplurilor care vor să prelungească plăcerea sexuală.

Amânarea orgasmului

Sexologul recomandă ca atunci când bărbatul este extrem de excitat, pe punctul de a ejacula, femeia să se oprească din a-l stimula. "Bărbatul ar trebui să ia o pauză şi să-şi concentreze întreaga atenţie asupra stimulării partenerei. Apoi trebuie să schimbe constant rolurile, astfel încât partida de sex să dureze mai mult, pe măsură ce amânaţi momentul orgasmului", explică Tracey Cox.

Un alt lucru pe care sexologul îl recomandă este ca femeia să preia controlul în timpul penetrării, adică să stea deasupra bărbatului, pentru că aşa poate să observe cât de excitat devine acesta şi să-şi ajusteze ritmul în funcţie de el.

O tehnică folosită de femei pentru a-şi ajuta partenerul să nu ejaculeze presupune ca aceasta să-l strângă ferm de capul penisului, cam 15-20 de secunde, cu degetul mare pus pe frenul penisului (bucăţica de piele care uneşte capul cu membrul - n.r.) atunci când simt că bărbatul se apropie de orgasm.

Evitarea poziţiei sexuale favorite

Tracey Cox le recomandă bărbaţilor care ejaculează mult prea repede să se masturbeze şi să facă în acest timp un exerciţiu care îi va ajuta să reziste mai mult când vor face dragoste. "Masturbaţi-vă până ajungeţi pe punctul de a ejacula, apoi încercaţi să vă opriţi. Repetaţi această tehnică stop-start de patru ori la rând înainte să ejaculaţi. Continuaţi acest antrenament timp de câteva săptămâni, până în momentul în care simţiţi că puteţi să controlaţi momentul în care vreţi să ejaculaţi", explică sexologul.

Urmează etapa în care femeia îşi masturbează partenerul, iar acesta îi spune când să se oprească şi când să reia stimularea. În cea de-a treia fază, exerciţiul se repetă în timpul penetrării.

Nu în ultimul rând, psihologul specializat în probleme sexuale îi sfătuieşte pe bărbaţi să evite poziţia sexuală care le place cel mai mult şi să înceapă actul sexual cu poziţii în care ştiu că se pot controla mult mai bine. Poziţia sexuală în care ajung cel mai repede la ejaculare trebuie lăsată la final. (Surse online)

Citit 4203 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.