Denki Buro, băile electrice japoneze

Denki Buro, băile electrice japoneze
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Multe băi publice din Japonia au piscine speciale cu electrozi pe margine pentru oamenii care îşi doresc să simtă cum electricitatea le inundă corpul. Tot ceea ce copiii învaţă în şcoala generală despre efectul obţinut atunci când combini apa cu electricitatea este experimentat de oameni în ''denki buro''. Persoana care se îmbăiază este aşezată într-o piscină mică, între două plăcuţe cu polarităţi electrice diferite, care distribuie prin corpul persoanei unde de electricitate joase. Curentul induce un şoc minor, provocând contracţia musculară şi producând o senzaţie înţepătoare, pe care unii oameni o consideră relaxantă. Prin băile electrice, oamenii susţin că pot trata reumatismul şi spondiloza, însă este blamată de tinerii care susţin că diminuează sperma.
Este dificil de datat perioada în care au apărut deniki buro, dar cu siguranţă au fost utilizate până în 1028, atunci când a fost publicată cartea Denikiburo no Karshi Jiken (,,Cazul morţii din baia electrică''). În sine, electroterapia a existat din secolul XVIII, când a fost utilizată într-un spital din Londra.
În 1940, Departamentul de Război al Statelor Unite ale Americii a utilizat electroterapia pentru a vindeca rănile soldaţilor. Electroterapia a fost utilizată cu succes şi în cazul cancerului. Deşi eficienţa sa nu a fost dovedită ştiinţific, electroterapia este utilizată în general ca o alternativă pentru tratamentele împotriva durerilor de spate, durerilor musculare, migrenelor, artritelor, disfuncţiilor neuromusculare sau disfuncţiilor sistemului nervos.
Conform informaţiilor populare, curentul electric poate diminua durerile  deoarece electricitatea stimulează nervii din zona afectată şi trimite semnale către creier care blochează semnele normale provenite din durere. Conform unei alte teori, electricitatea obligă nervii corpului să producă analgezic natural, numit endorfină.

sursa: descopera.ro        

Citit 1630 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 15:55

1 comentariu

 • postat de daniel s
  Luni, 12 Septembrie 2016 08:39
  94.177.145.***
  - in 1028 japonezii foloseau electricitatea la cazile de baie ;
  - in 1029 rusii reusesc in sfarsit sa trimita in spatiu primul lor satelit, racheta folosita avand inovativul motor cu aburi de generatia 3;
  ......
  - in 1500 Stefan cel Mare decreteaza sarbatoare nationala in Moldova inventia prastiei, astfel se rezolva problema muntilor de bile de cocs ramasi in urma vanzarii combinatului de la Galati;
  .....
  - in 2016 la Galati se reinventeaza Dansul Ploii.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.