Cele mai cunoscute organizaţii criminale

Cele mai cunoscute organizaţii criminale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Au existat cazuri în care grupurile de asasini au reuşit să schimbe radical mersul istoriei.
Asasinul este cunoscut, în general, pentru faptul că ucide orice ţintă pe care o consideră periculoasă. În cazul în care mai mulţi indivizi realizează că au aceleaşi ţinte şi aceleaşi scopuri pentru a comite crime, ei pot forma adevărate organizaţii, structurate după cele mai stricte principii cu putinţă.
De-a lungul timpului, au existat numeroase astfel de organizaţii, unele cunoscute, altele mai puţin. Noi vă vom prezenta cinci dintre acestea:
Visha Kanya
Legendele hinduse spun că una dintre principalele moduri în care puteai antrena o femeie să devină soldat era să îi administrezi doze mici de otravă, până în momentul în care recruta dobândea imunitate la efectele provocate de respectivele substanţe. După ce era considerată aptă, războinica putea avea ca misiune să intre în anturajul unui conducător inamic, să îi otrăvească mâncarea şi să mănânce la aceeaşi masă cu el, pentru a nu stârni suspiciuni. Aceste luptătoare formau grupul de asasini cunoscut sub numele de ,,Visha Kanya" (,,Fata otrăvitoare").
Werwolf
,,Vârcolacii" formau un grup de aproximativ 5.000 de voluntari selectaţi dintre cei mai promiţători membri ai Hitlerjugend şi Waffen SS. Ei erau antrenaţi pentru a lua parte la acţiuni de spionaj şi crimă, după care erau lăsaţi în teritoriile pierdute de nazişti şi recuperate de trupele aliate. Una dintre cele mai cunoscute misiuni ale Werwolf a fost "Operaţiunea Carnavalul", în timpul căreia a avut loc asasinarea în primăvara lui 1945, din oridinul lui Heinrich Himmler, a primarului numit de Aliaţi în fruntea oraşului Aachen, Franz Oppenhoff.
Sicarii
Au fost asasini evrei denumiţi de istoricul Flavius Josephus după arma pe care aceştia obişnuiau să o folosească, pumnalul curbat asemnănător cu cel al dacilor, "sica". Criminalii obişnuiau să ucidă în locuri aglomerate, scoţându-şi pumnalul de sub haine şi înfigându-l în inamic. Una dintre cele mai cunoscute revolte pe care adepţii lui Iuda Galileanul le-au provocat a fost cea din anul 65 î.Hr., din Ierusalim. Atât aceasta cât şi ultimul eveniment la care ucigaşii au participat, cucerirea romană a fortăreţei Masada, din anul 74 d.Hr., au eşuat.
Mâna neagră 
Grupul a fost fondat în anul 1911 de zece asasini care aveau ca scop folosirea violenţei şi a activităţilor teroriste pentru a crea o Serbie unită. Încercările de a-l ucide pe împăratul Franz Josef şi pe guvernatorul Bosniei-Herţegovina, generalul Oskar Potiorek, s-au finalizat cu eşecuri, însă în 1914 aveau să intre în istorie, reuşind să îl asasineze la Sarajevo pe moştenitorul tronului imperiului Austro-Ungar, arhiducele Franz Ferdinand al Austriei.
Nokmim
Grupul cunoscut sub numele de ,,Nokmim" (,,Răzbunătorii") era format din asasini evrei, care încercau să se asigure că niciun criminal de război nazist nu scapă nepedepsit. Organizaţia a acţionat în secret, iar puţinele mărturii păstrate până astăzi de la foştii membri conţin referiri contrarii la actvitatea grupului. Din acest motiv, nu se cunoaşte cu exactitate numărul naziştilor executaţi, dar nici perioada în care societatea şi-a desfăşurat misiunea.

sursa: descopera.ro

Citit 2286 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.