Brioşe aperitiv
Ingrediente: 280 g iaurt, 4 ouă, ½ linguriţă sare, 100 ml ulei, 150 g făină, 1 plic praf de copt, 150 g brânză telemea, 100 g măsline, 100 g kaizer
Preparare: Se amestecă bine ouăle, apoi se adaugă iaurtul şi uleiul. Se omogenizează bine amestecul, se presară sarea şi se încorporează făina cernută şi praful de copt. Toate ingredientele se amestecă bine. Brânza telemea se taie în cubuleţe mici şi se adaugă în aluat. În plus, eu am adăugat măsline şi kaizer tăiaie cubuleţe. Se toarnă aluatul în forme şi se bagă în cuptorul gata încins. Brioşele se vor coace în 25 de minute. Atunci când sunt bine rumenite se scot din cuptor, se lasă la răcit şi pot fi servite.
Brioşe cu ciocolată
Ingrediente: 160 g făină, 100 g zahăr, 1 ou, 80 ml ulei, 90 ml iaurt, 1 plic praf de copt, 100 g ciocolată, esenţă de vanilie (opţional gem, marmeladă)
Preparare: într-un bol se amestecă făina şi praful de copt. Separat se mixează ouăle împreună cu uleiul, iaurtul, zahărul şi esenţa de vanilie. Se încorporează făina şi praful de copt şi se amestecă până când devine omogen. Se adaugă ciocolata tăiată bucăţele. Reţeta originală conţinea la ingrediente şi banană pasată, pe care am eliminat-o din compoziţie, adăugând marmeladă de zmeură. Dacă se foloseşte gem sau marmeladă, se umplu formele până la jumătate cu compoziţie, se pune gemul, apoi se mai adaugă deasupra compoziţie. Formele de brioşe se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.