Body piercing | Zece lucruri de ştiut despre această practică străveche

Body piercing | Zece lucruri de ştiut despre această practică străveche
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, piercingul atrage şi în ziua de astăzi numeroşi „admiratori”.

1. Data exactă a apariţiei piercingului nu se poate stabili cu exactitate însă, se estimează că această practică este veche de 5000 de ani.

2. La începuturi, body piercingul era folosit pentru a reprezenta anumite calităţi precum bogăţia, curajul sau puterea.

3. Piercingul în nas a luat naştere în Orientul Mijlociu acum 4 000 de ani, popularitatea lui înregistrându-se în India, locul unde femeile îşi împodobeau această parte a corpului cu diferite tipuri de bijuterii preţioase, din aur.

4. În antichitate, diferitele tipuri de bijuterii erau folosite pentru a marca apartenenţa la o anumită categorie socială. În Egiptul Antic, doar faraonii şi membrii familiilor regale aveau dreptul să aibă bijuterii în buric - reprezenta poziţia lor supremă în societate, iar oamenii de rând care îndrăzneau să aibă o asemenea bijuterie erau omorâţi.

5.Triburile din America de Sud şi Africa îşi făceau iniţial piercing în ureche după care lărgeau gaura rezultată, cu cât era mai mare, cu atât poziţia în societate era mai importantă.

6. În unele triburi de băştinaşi din America Centrală, dar şi din Africa, piercingul reprezenta trecerea la o nouă etapă - maturitatea.

7. Piercingul era folosit în ritualurile religioase. Preoţii, şamanii azteci şi mayaşi îşi făceau piercing în limbă ca ritual de comunicare cu zeii lor.

8. În cultura modernă, fenomenul „body piercing” a luat amploare în timpul erei hippie de la sfârşitul anilor `60 ( succesul a fost de partea piercingului în ureche - mai ales pentru bărbaţi), dar şi în timpul mişcării punk rock din anii `70.

9.În ziua de astăzi, piercingul este o parte a modei fiind considerat de foarte mulţi o artă, dar şi o metodă prin care tinerii încearcă să se diferenţieze de marea masă de oameni.

10. În America, termenul folosit pentru a defini această practică este "modern primitive".

sursa: historia.ro        

Citit 1247 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2016 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.