Zâmbete de weekend | Ei ne cer votul, noi nu mai punem botul!

Zâmbete de weekend | Ei ne cer votul, noi nu mai punem botul!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În campania electorală le vom răspunde cu aceeaşi monedă: îi ignorăm! * Rubrica Pamflet vă prezintă ultimele noutăţi din primele ore ale campaniei electorale * Le oferim ceea ce merită! Ne ignoră patru ani, îi ignorăm în campanie!


Rubrica Pamflet a „Vieţii libere” a luat decizia ca în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare să nu menţioneze niciun personaj care candidează sau numele vreunui partid în contextul alegerilor. Partidele şi candidaţii îşi doresc să fie menţionaţi în presă, fie şi într-un context negativ („important e să apari”), astfel că decizia se bazează pe o explicaţie simplă: ne ignoră timp de patru ani, îi ignorăm în campanie. „Chiar dacă am face mişto de ei, s-ar bucura. Numele lor ar apărea în presă şi ar rămâne în conştiinţa publică. Nu vom rezolva nimic, în sensul că nu ne aşteptăm la vreo reacţie sau la vreun efect pozitiv. E pur şi simplu un un mod de a le răspunde cu aceeaşi monedă. Dacă, timp de patru ani, cetăţenii care îi votează sunt invizibili pentru ei, atunci timp de patru luni putem şi noi să îi transformăm în simple umbre. În plus, îi vom putea vedea pe stradă, în pieţe, la şedinţele de la asociaţia de proprietari. Îi vom putea vedea pe afişe, îi vom vedea la dezbaterile electorale. Deci oricum ne vom sătura de hazul lor. În acelaşi timp, vom avea la dispoziţie alţi patru ani în care vom ironiza acţiunile, legile, somnul şi lipsa lor de reacţie din Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al Rubricii Pamflet.

Reducerea numărului de parlamentari se va aplica, dar diferit: „Pentru că nu putem alege mai puţini, vom alege mai proşti”

Rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari se va aplica abia la şapte ani de la votul românilor. Dar, pentru că oricum nu s-a dat nicio lege care să ia în seamă dorinţa românilor, electoratul va face cum îl taie capul. Este motivul pentru care oamenii sunt decişi să voteze candidaţi mai proşti în loc de candidaţi mai puţini.

„Noi le-am spus că vrem parlamentari mai puţini. Eu au spus că nu taie. Bun, am înţeles; în cazul ăsta tăiem noi. Dacă nu putem la număr, putem la calitate. Adică votăm mai proşti, în loc de mai puţini. Practic, e acelaşi lucru. Dacă acum am avea în Parlament, ipotetic vorbind, un IQ adunat de 5.000, votăm în aşa fel încât, la acelaşi număr de parlamentari, să iasă un IQ de cel mult 3.500. Cifrele pe care le-am folosit sunt doar orientative. Între noi fie vorba, oricum actualii parlamentari nu fac 5.000 împreună. Şi asta în condiţiile în care s-or mai fi rătăcit vreo zece, douăzeci de genii pe-acolo”, a spus Vasile Michiduţă, alegător obişnuit din Galaţi.

Pentru ca cetăţenii să îşi pună în aplicare planul este suficient să-i voteze pe cei pe care i-ar vota mai puţin. „Practic, să pună ştampila pe lista pe care o urăşte cel mai tare. Ştiu, e riscant, ar putea câştiga chiar aceleaşi partide ca şi până acum. Vom vedea”, a completat domnul Michiduţă.

Poliţia încearcă să găsească zeci de indivizi daţi în urmărire generală: le-a pus pozele prin oraş, poate îi recunoaşte cineva

Campanie fără precedent la Poliţia Galaţi pentru prinderea unor persoane bănuite că ar fi comis fărădelegi în ultimii ani. Pentru că nu reuşeşte să dea de urma acestor indivizi, poliţiştii au decis să le pună fotografiile pe diverse afişe (unele mai mari, unele mai mici) în tot felul de locuri din oraş. În felul acesta, oamenii legii speră să primească ponturi din partea populaţiei, cu privire la locul în care s-ar ascunde respectivele persoane date în urmărire generală. „Este o campanie pe care o facem o dată la patru ani. Cei pe care nu reuşim să îi prindem în intervalul unui mandat apar acum pe afişe. Sperăm ca oamenii să îi recunoască şi să ne livreze informaţii care să ducă la capturarea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, Gică Pandele.

Potrivit poliţiştilor, pe numele celor căutaţi există deja mandate. „Unii au deja un mandat, alţii abia acum sunt pe cale să îl primească. Ca să nu mai spunem că sunt unii care au câte trei, patru sau chiar cinci mandate pe numele lor”, a mai explicat oficialul din cadrul Poliţiei Galaţi.

Anchetatorii gălăţeni îi roagă pe cetăţenii Galaţiului care ştiu unde s-ar ascunde personajele de pe afişele din oraş să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie. Nu există niciun fel de recompensă, dar cei care vor livra informaţiiii vor primi întreaga recunoştinţă a comunităţii gălăţene.

Crima de la Movileni, explicată: „Nu a fost un act de cruzime, omul voia să încaseze şi pensia”

Crima de la Movilenii de Tecuci, care a îngrozit ţara săptămâna trecută, prin cruzimea de care a dat dovadă autorul, a fost explicată la audieri. Ucigaşul şi-a decapitat mama şi i-a pus capul în gard nu pentru că i-ar fi făcut plăcere sau pentru că ar fi un dezaxat. Pur şi simplu, a povestit acesta anchetatorilor, în acea zi poştaşul urma să vină cu pensia, iar omul voia să încaseze şi banii, pentru că avea nişte datorii la cârciuma din sat. „Practic, am fost nevoit să facă asta. Deja cei de la cârciumă îl informaseră că nu va mai primi nimic «la caiet» decât după ce achită toate datoriile restante. În ziua cu pricina trebuia să vină poştaşul cu pensia, iar el trebuia să demonstreze că bătrâna e acasă”, au povestit poliţiştii ceea ce le-a spus ucigaşul. „Chiar am fost îngrozit când am auzit de gestul lui. Nu îmi venea să cred. Acum, în lumina noilor informaţii, parcă e altceva. Sigur, rămâne crima, dar parcă nu mai e atât de oribilă povestea cu capul înfipt în gard. Când ai datorii, se ştie că ai fi în stare de orice”, a comentat una dintre vecinele de pe uliţă.

Mai punem votul?

Vestitorii campaniei electorale

Zeci de tiruri pline cu găleţi se îndreaptă spre Galaţi

Au început să apară primele semne concrete că a început campania electorală în Galaţi. Zeci de tiruri pline cu găleţi, făină, ulei şi brichete au fost văzute intrând în judeţul Galaţi, începînd de joi seară. Potrivit martorilor, tirurile circulă în convoaie şi se îndreaptă către oraşul Galaţi, de unde, cel mai probabil, vor fi redirecţionate către zonele fierbinţi ale judeţului. „Erau tiruri doldora de găleţi. Erau atât de pline încât la fiecare trei metri mai cădea câte o găleată din tir, din cauza denivelărilor drumului. Unele erau deja inscripţionate, altele probabil că urmau să fie duse la personalizat. La câte am văzut, cred că vor ajunge pentru toţi cetăţenii judeţului. Sperăm să fie împărţite corect, să nu se dea mai multe în anumite localităţi, iar în altele să fie insuficiente”, a povestit Rică Barbu, martor la procesiunea tirurilor. Partidele politice nu au dorit să comenteze informaţia, însă o serie de surse din lumea politică au confirmat că este vorba despre cel mai mare transport de găleţi din ultimii ani. „Gălăţenii nu vor mai cumpăra găleţi mulţi ani de-acum încolo. Nu numai că sunt multe, dar sunt şi de calitate superioară”, a spus sursa noastră.

Pită Electorală

Percheziţii la jocurile de noroc

Poliţiştii au bănuieli că un gălăţean ar fi câştigat la păcănele

Razie de amploare la sălile de jocuri de noroc. Poliţiştii de la Crimă Organizată încearcă să îl identifice pe singurul gălăţean care a scos vreodată bani de la păcănele. „Am primit un pont din care am aflat că ar exista un cetăţean care a câştigat la păcănele. Trebuie să îl identificăm, ca să vedem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil aşa ceva. Deocamdată este vorba doar despre o informaţie neconfirmată. Dar dacă se va dovedi că există acel gălăţean care a scos bani de la păcănele, noi îl vom găsi, vă garantez”, a declarat o sursă din cadrul anchetei. Un sondaj de opinie realizat în rândul jucătorilor gălăţeni arată că, după toate probabilităţile, munca poliţiştilor este în zadar. „Nu cred să existe aşa ceva. E ca şi cum ai căuta un politician care nu a luat şpagă. E posibil, dar e improbabil. Sincer, aş vrea şi eu să-l cunosc pe cel care a scos bani de aici, dar vă spun că nu cred în poveşti de genul acesta. Noi nu pentru asta venim aici. Mai băgăm ceva la aparte, dar în principiu venim pentru că au nişte fete simpatice angajate, iar noi mai stăm de vorbă cu ele, ne mai împrietenim...”, a spus un jucător la păcănele.

Marea Păcăneală

Paul Ichim se specializează în psihiatrie

„Când mă întorc în Parlament vreau să fiu pregătit”

Am aflat de ce nu mai candidează Paul Ichim! Potrivit unor surse din lumea politică, Ichim vrea să se specializeze în următoarea perioadă în psihiatrie, pentru a fi pe deplin pregătit să revină în Parlament. „Ne-a povestit că a întâlnit acolo oameni care îi sunt dragi şi pe care ar vrea să îi ajute. Fiind chirurg, mare lucru nu putea face pentru ei, aşa că s-a decis să se specializeze şi în Psihiatrie. Ăsta e motivul pentru care nu mai candidează la actualele alegeri. Nici vorbă despre neînţelegeri în cadrul partidului. Dimpotrivă! Inclusiv la Galaţi are colegi foarte buni pe care îşi doreşte să îi ajute”, ne-a declarat un apropiat al lui Paul Ichim.

Camera Demenţilor

BMW revoluţionează industria auto

Va scoate Seria 3ning, special pentru România

Producătorul german de autoturisme BMW va scoate pe piaţă o ediţie limitată dedicată fanilor din România. Este vorba despre Seria 3ning, care, aşa cum o sugerează şi denumirea, este dedicată şoferilor care se îmbracă doar cu trening. „Marea noutate este că modelul este personalizat pentru iubitorii de BMW din România şi dotarea principală este că nu porneşte decât dacă eşti îmbrăcat în trening. În plus, maşina atinge viteze tot mai mari cu cât treningul de pe şofer este mai scump. Numai dacă ai trening de firmă care a costat peste 100 de euro poţi să bagi şi în viteza a şasea, pentru a ajunge la peste 200 de km la oră”, se arată într-un comunicat al producătorului german. În plus, potrivit unor informaţii neconfirmate oficial până acum, modelele de top vor fi dotate cu radiouri care funcţionează doar pe frecvenţa Radio Manele. Evident, toate maşinile din Seria 3ning vor fi albe.

Ediţie delimitată

Confuzie la Pechea | Ce am primit sunt ajutoare sau mită electorală?

Sătenii din Pechea nu ştiu dacă făina, uleiul şi celelalte alimente primite recent fac parte din programul de ajutoare al Guvernului sau sunt un avans pentru campania electorală. „Vrem să ştim dacă mai avem de primit şi în campanie sau asta a fost tot”, a spus un pechean.

Plouă cu găleata

Îngrijorare maximă la Galaţi | Nu s-a anunţat concertul lui Hruşcă

Cetăţenii Galaţiului sunt pur şi simplu consternaţi de faptul că deja am ajuns la mijlocul lunii noiembrie şi încă nu a fost anunţat tradiţionalul concert al lui Hruşcă. „A fost Brenciu, vine şi Bănică, dar de Ştefan Hruşcă ştie cineva ceva?”, se întreabă oamenii pe stradă.

Ştefan Cuşcă

Istericale (natură proastă cu persuasiune în autobuz)

De ce zbieri la sculă, fufo, urâţenio cu glugă?

crezi că te avantajează cura cu decibelime?

crezi că eşti persuasivă, dacă hurui ca batoza?

te consideri tare, mare, amplă printre sinonime?

Moaie gura, opulento! pune-ţi frână pe vocală!

crezi că eşti interesantă, dacă ţipi la digitale?

eşti, în fapt, o populară, dar te dai nepreţuită!

eşti pupila populimii cu prinţipuri haimanale!

Tu fărâmi integritatea cu glăsciorul tău de ţaţă

educată-n dosul şcolii, iar motorul face pană

de atâta dârdâială în laringele tău harnic

mai dihai ca o trompetă blestemată, lighioană!

Te atingi suav în golul pus pe bază scapulară

şi te crezi o admirată, vrei să ţi se dea dreptate,

crezi că eşti manipulantă, bună de manipulare!...

(ce mai grohăire-n clanţă! ce mai popularitate!)

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 2885 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.