Rulada tricoloră, un aperitiv de efect | RECOMANDAREA RAMONEI

Rulada tricoloră, un aperitiv de efect | RECOMANDAREA RAMONEI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Această ruladă colorată este un aperitiv de efect, dar şi foarte bun. Combinaţia de blat din trei compoziţii colorate diferite şi cu crema de brânză va fi o încântare pentru papilele voastre gustative. Încercaţi-o pentru că merită!

Ingrediente

Pentru aluatul portocaliu: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură smântână, 2 linguri făină, 1/3 linguriţă praf de copt, 2 linguri pastă de gogoşari, sare; pentru aluatul galben: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură smântână, 2 linguri făină, 1/3 linguriţă praf de copt, 4 linguri caş de oaie ras; pentru aluatul verde: 2 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură smântână, 2 linguri făină, 1/3 praf de copt, 2 linguri spanac fiert şi tocat, sare; pentru umplutură: 300 g cremă de brânză, 3 linguri smântână, sare, mărar verde şi/sau ardei roşu (opţional).

Mod de preparare

Preparăm cele trei aluaturi, deodată, în trei boluri diferite. După cum se observă, diferă doar ingredientul care va da culoare aluatului. Prima dată separăm cele două albuşuri de gălbenuşuri şi le batem spumă, după ce am adăugat puţină sare. Gălbenuşurile le frecăm bine cu uleiul, smântâna, făina cernută împreună cu praful de copt şi în fiecare bol adăugăm separat ingredientul ce îi va da culoarea. Amestecăm apoi cu albuşurile bătute spumă. Într-o tavă mare de aragaz, punem hârtie de copt, o ungem cu puţin unt şi întindem cele trei compoziţii pe care le-am pus pe fiecare în câte o pungă de plastic căreia i-am tăiat un colţ. Compoziţiile le întindem alternând culorile. Dăm tava la cuptorul dinainte încălzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, având grijă să nu se ardă rulada. Când rulada este coaptă, o răsturnăm peste un prosop umed, o rulăm şi o lăsăm aşa până se răceşte. Preparăm umplutura, omogenizând crema de brânză cu smântâna şi o condimentăm, adăugând şi mărarul verde tocat/ ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Desfacem rulada, întindem crema pe toată suprafaţa, o rulăm din nou şi o păstrăm în folie alimentară câteva ore sau până a doua zi când o vom porţiona.

Poftă mare!

Citit 3923 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2016 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.