DAN NEGRU este supranumit Regele Audienţelor în lumea televiziunii. Ce RECORD i se atribuie

DAN NEGRU este supranumit Regele Audienţelor în lumea televiziunii. Ce RECORD i se atribuie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dan Negru este supranumit Regele Audienţelor în lumea televiziunii din România. Şi nu de ieri, de azi, ci de peste 15 ani. Spre exemplu, programul de Revelion pe care îl realizează anual la Antena 1 este, de fiecare dată, imbatabil.

- Revelionul este asociat în România, de mulţi ani, cu Dan Negru. Ce au special producţiile tale, astfel încât concurenţa, orice ar difuza, nu te întrece în audienţe? E vorba de obişnuinţa  publicului? Ţine de brandul Revelionului cu Dan Negru?

- Dacă aş avea răspunsul, mâine l-aş îmbutelia şi l-aş vinde la supermarket. Ha, ha… De fapt, am ajuns expert în revelioane din întâmplare, nu dintr-o strategie anume. Cu mulţi ani în urmă, programul care avea succes în timpul anului, avea şi o ediţie specială de Revelion şi s-a întâmplat ca, an după an, programele mele să fie cele cu succes şi să aibă şi ediţia specială de Revelion. Abia după vreo şapte-opt ani ne-am gândit  să facem o tradiţie din asta şi să devină Negru prezentatorul revelioanelor.

- Când încep pregătirile pentru Revelion? Când schiţezi ce urmează să filmezi? Când au loc filmările practic?

- Prin septembrie începem discuţiile cu vedetele. De fapt, în restul anului urmărim fiecare mişcare a fiecărui om implicat în showbiz şi dacă e vreunul care a făcut ceva ieşit din comun, începem să-l pisălogim şi îl invităm. Îţi dau exemplul Simonei Halep, pe care am disperat-o cu telefoanele, invitând-o la Revelion. Cum anul trecut a avut un meci chiar a doua zi, n-a putut să vină, dar ne-a trimis un mesaj video. E o muncă continuă la Revelion.

- Care sunt criteriile pe baza cărora alegi invitaţii?

- Celebritatea din timpul anului pentru stelele trecătoare şi cariera impresionantă pentru legende. Am întâlnit şi prezentat de Revelion vedete care erau superstaruri de moment, care nu puteau să intre în scenă din cauza fanilor care le cereau autografe şi care, peste doi sau trei ani, au intrat în anonimat. După cum există vedete cu care am petrecut aproape fiecare Revelion, cum sunt Stela Popescu şi Sofia Vicoveanca.

- Există presiuni din partea unora de a intră în producţiile tale şi pe care nu îi doreşti?

- La Revelion e ca-n iubire. Ăia pe care-i vrei tu nu te vor ei şi invers. Da, sunt mulţi care se cer de Revelion, după cum sunt la fel de mulţi cei pe care-i cerem noi de Revelion. E o piaţă uriaşă de vedete, expunerea mediatică e mare în noaptea aia, audienţa e la fel şi fiecare îşi doreşte o bucată din celebritatea Revelionului. Sunt mulţi care-mi reproşează că nu i-am chemat niciodată în revelioanele mele şi degeaba încerc să le explic că alegerea e o muncă în echipă, că nu e tarlaua mea. Nu înţeleg.

- În ultima perioada au apărut pe net glume, GIF-uri şi tot felul de Memes despre Revelionul cu Dan Negru, ce au devenit virale. Le-ai văzut? Care sunt preferatele?

- Da, sunt fanul lor, ba chiar le adun într-o colecţie pe toate. Am un USB plin cu astfel de meme. Cândva, copiii mei s-or distra cu ele. Colecţionez lucruri de prin decoruri de televiziune, spre disperarea soţiei mele. Am podul plin de obiecte din decoruri în care am prezentat. Şi am şi de la revelioane astfel de amintiri. Am, de exemplu, o curea neagră pe care mi-a împrumutat-o Jean Constantin şi pe care n-am mai apucat să i-o dau inapoi.

- Crezi că ai ajuns să cunoşti cu adevărat publicul, ce anume îşi doreşte el? Cum te adaptezi gusturilor în continuă schimbare?

- Am prezentat revelioane cu Dan Spătaru şi Gică Petrescu, după cum am prezentat revelioane cu Delia şi Connect-R. Am învăţat de la un faimos moderator italian, Carlo Conti, să rămân mereu clasic în tot ce înseamnă jobul de moderator tv, doar aşa poţi să ai norocul şi şansa longevităţii în breasla asta. Tot ce e modă se duce cu moda. Revelioanele au la bază bucuria omului, iar asta nu e o modă. Dacă ştii să o foloseşti, câştigi.

- Ai mai fost ofertat să prezinţi Revelionul în Republica Moldova? Se va întâmpla acest lucru?

- Am început în 2010 un show în Moldova, “Deal or not deal”, „Da sau Nu” în varianta moldovenească. Şi sezonul ăsta, cel din toamna lui 2016, a continuat să fie cel mai urmărit game-show din istoria televiziunii din Moldova. Asta e o mare onoare pentru mine, să fiu prezentatorul care uneşte divertismentul tv din cele două ţări. Acolo am prins revelioane inclusiv cu preşedintele ţării, dar, dacă stau bine să mă gandesc, şi aici l-am avut pe Băsescu invitat.

- Care este Revelionul tău preferat de dinainte de ’89?

- Mă uitam la sârbi cu antena de pe casă, înainte de ’89. Nu mă uitam la TVR, aşa că n-am amintiri. O ţin minte pe Lepa Brena, o mare vedetă sârboaică.

- Care este preferatul tău din cele realizate de tine?

- Imposbil de spus. Toţi sunt copiii mei. Oricum, cred că recordul ăsta cu 17 revelioane consecutive prezentate la tv va fi greu de egalat. Dacă cineva ar vrea să se apuce acum, în 2034 ne-am întâlni în record. Când, pentru mine, va fi deja prea târziu…

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 4552 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2016 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.