Bocuse d'Or, "Jocurile Olimpice ale lumii culinare"

Bocuse d'Or, "Jocurile Olimpice ale lumii culinare"

Sursa foto: Instagram
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!


Prestigioasa competiţie Bocuse d'Or are loc o dată la doi ani, iar fiecare ţară participantă trebuie să prezinte preparate inspirate de o anumită temă dată. Anul acesta, sursa de inspiraţie a fost o farfurie clasică din Lyon: pui şi raci. Echipa SUA a inclus ficat de pui pregătit în diverse feluri, coadă de homar cu mousse de lămâie Meyer, garnitură de morcovi la abur şi cartofi Rose Finn, printre altele, notează Tasting Table.

De asemenea, fiecare echipă participantă la competiţie a trebuit să creeze şi un platou specific, iar anul acesta pentru a 30-a aniversare, Bocuse d'Or a decis să impună un accent modern şi a ales stilul vegan. Americanii au pregătit sparanghel californian învelit în ciuperci cremini cu cremă din ouă şi migdale, lămâi Meyer confiate şi cârcei de mazare.

Echipa Statelor Unite a fost condusă de bucătarul Mathew Peters, de la Per Se. Philip Tessier, fost chef la French Laundry i-a antrenat, potrivit gustarte.ro.

În 2015, America a plecat acasă cu argintul.

Citit 688 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.