PAMFLET. Administraţia locală, la raport. Marile realizări din primul an

PAMFLET. Administraţia locală, la raport. Marile realizări din primul an
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A trecut deja un an de mandat pentru primar şi restul autorităţilor locale. Încă nu i-am auzit să facă un bilanţ (sunt plecaţi din ţară), aşa că ne-am gândit să-l facem noi. Hai să vedem cum arată Galaţiul, după ce PSD şi-a luat oraşul înapoi.

Cea mai mare realizare a Galaţiului: pod peste Dunăre la Brăila

Cu siguranţă, proiectul cel mai de seamă al administraţiei locale gălăţene este podul peste Dunăre. Promis de toţi primarii Galaţiului de până acum (sub o formă sau alta), podul va fi, până la urmă, ctitoria lui Ionuţ Pucheanu. "Decât" că se va face la Brăila. Bun, deci cea mai mare realizare în primul an de mandat este promisiunea că vom putea trece peste Dunăre la Brăila. În plus, să vedem dacă finalizarea podului îl va mai prinde pe Pucheanu în biroul de pe strada Domnească.

Avem un bufon nou: viceprimarul Picu Roman

O altă mare realizare a autorităţilor locale gălăţene este ridicarea ştachetei imbecilităţii la un nivel nemaivăzut. Avem, aşadar, cel mai mare bufon în postul de viceprimar, Picu Apostol Roman. Gălăţenii abia aşteaptă să se întâmple ceva prin ţară ca să îl vadă pe Picu, în postări de Facebook, luând atitudine cu argumente care nu depăşesc nivelul de inteligenţă al unei euglene verzi. Dincolo de glume, teama cea mai mare a alegătorilor gălăţeni este ca nu cumva în perioada următoare să avem doi-trei de Picu Apostol Roman, întrucât, aşa cum bine se ştie, organismele de acest gen nu au nevoie de partener, ci se înmulţesc prin diviziune. Păcat că nu se şi hrănesc prin fotosinteză, că n-ar mai lua cu polonicul de la gura săracilor.

Circ maxim cu apa caldă şi căldura

Deşi nu am trecut-o în cap de listă, închiderea Calorgal trebuie să îşi facă loc printre marile realizări ale primului an de mandat. Bun, deci Galaţiul avea o problemă: un monstru creat de şi pentru foştii administratori ai oraşului, care sugea sume imense din bugetul nostru, al tuturor. Era nevoie ca cineva să spună STOP! A făcut-o Pucheanu. Bravo lui, a luat taurul de coarne. Ei bine, problemele apar atunci când urmărim felul în care s-a luat taurul de coarne. Practic, adminsitraţia locală a decis să închidă sistemul centralizat înainte ca cei dependenţi de el să aibă o alternativă. "Ionuţ Pucheanu aplică un sistem pe care l-a învăţat probabil de la pesediştii care l-au promovat în partid. E ceva de genul "aruncă-i în apă, să vedem câţi învaţă să înoate". Şi acum ei stau ca împaraţii romani în tribuna de la Coloseum şi fac pariuri câţi scapă şi câţi nu. E un mod barbar de a face schimbări", a comentat analistul politic Viorel Curcudel.

Raport Textual

În Parlament, reprezentare de top

ACTIVITATE. Chiar dacă bilanţul se referă la autorităţile locale, trebuie să trecem în revistă şi realizările parlamentarilor gălăţeni, în ciuda faptului că ei încă nu au un an de mandat. Mă rog, nu în actualul ciclu electoral, pentru că unii sunt în Parlament de pe vremea primarului Eugen Durbacă. Aşadar, parlamentarul cu cea mai bogată activitate este, evident, Nicolae Bacalbaşa, care a reuşit performanţa de a fi chiar suspendat de propriul partid. "Păi dacă nici Partidul nu mai e mulţumit de tine, la ce să ne aşteptăm de la cetăţeni?", a comentat Viorel Curcudel.

La fel de vizibil, dar nu ca parlamentar, este ministrul de la Finanţe, Viorel Ştefan. "Hai să nu fim chiar răi cu domnul Viorel Ştefan, pentru că ce face dumnealui nu are repercusiuni doar asupra gălăţenilor. El ne distruge pe toţi cu noul sistem de impozitare, pe care, iar, nici nu se ştie dacă Liviu Dragnea l-a acceptat. Hai să vedem ce decide Dragnea şi apoi să îl judecăm pe Viorel Ştefan", a mai spus analistul politic citat.

Mandat de Derutat

Ce aşteptări avem în următorii trei ani

Evident că ne dorim ca actuala administraţie locală că continue binefacerile pentru oraş şi în restul de trei ani de mandat. Astfel, cu siguranţă, până în iunie 2020, vor fi tăiate toate buruienile de pe marginea drumurilor şi din parcuri, se va da cu soluţie împotriva ţânţarilor, se vor asfalta toate străzile, iar parcurile industriale se vor umple de investitori strategici, care vor creşte nivelul de trai al gălăţenilor.

Nivelul de Grai

O sulemenită... ca la carte

Multă şi sulemenită,/ am ajuns pe-un fel de capră...

sunt la cârmă, cum se spune,/ dar la logică mi-s şuie,

dau de gard cu subalternii, la clienţi le dau sfidare,

urma-mi pute a latrină şi duhnesc a bahahuie!

Nu ştiu câţi ani am de-acasă/ fiindcă nu ştiu să număr,

şi părinţii mei sunt loaze,/ d-aia am ieşit otreapă,

nici lectura nu m-atrage,/ îmi citeşte secretara

câte-un bon, câte-o ţidulă,/ şi sunt şi para-zgârcioabă!

Semăn cu o căzătură/ hâdă şi periculoasă,

c-o meschină, c-o strigoaie,/ c-o hulpavă păduchioasă...

nimenea nu-mi stă în cale,/ nu-ţi rezolv nici o doleanţă

dacă ciocăneşti la uşa/ mea de cloanţă-cotoroanţă!

Nu răspund la bună-ziua.../ şi mă doare drept la bască

de tot ce se află-n jurul/ meu de-aproape şi departe,

greaţa-mi curge pe de margini/ şi atinge paroxismul...

asta sunt: sulemenită/ şi cretină... ca la carte!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicanului

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 3952 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2017 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.